Labdarúgás

2023.12.04. 13:10

Heves vármegyei válogatott: a hozzáállásra nem lehetett panasz

A Heves vármegyei csapat edzőjeként Montvai Tibor és Gulyka Zsolt is sok hasznosítható tapasztalattal tért haza a Területi Amatőrválogatottak Országos Nagypályás Tornája (TAVONT) Északkeleti régiójának nyírbátori selejtezőjéről, ahol az ötfős mezőnyben a negyedik helyen végzett a gárda.

Bódi Csaba

Montvai Tibor: – Hiányérzetet a helyzetkihasználás miatt maradt bennünk

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

– Egy győzelemmel több siker még benne volt a csapatban, igaz, továbbjutást az sem ért volna – maradt a realitás talaján Montvai Tibor (Egerszalók SE). – Sok felkészülésre nem nyílt lehetőségünk, ráadásul  jónéhány játékosra különböző okok miatt nem számíthattuk, amit tetézett, hogy menet közben a kapus, Áll Martin Bence és két védő, Perevuznik Maxim Sztepanovics és Sebe Attila sérülést szenvedett. 

Ettől függetlenül, aki jelen volt, az maximálisan hozzátette a magáét. Hiányérzetet a helyzetkihasználás miatt maradt bennünk, mert jobb összpontosítással eredményesebbek lehettünk volna. 

Labdarúgóink testközelből tapasztalhatták, hogy mennyivel tempósabbak ezek a meccsek, mint amelyek nálunk az I. osztályban zajlanak. Nem kifogás, hanem tény, hogy a reggel kilenc órási kezdés nem volt túl szerencsés egyik napon sem, mint ahogy az is megerősítést nyert, hogy erős csoportot alkotott az öt gárda, hiszen például a favoritnak számító, házigazda szabolcsiak csak a harmadik helyen végeztek.

Szűkebb hazánk válogatottja a Szabolcs elleni 2–0-s vereséggel kezdett, amit a Hajdú-Biharral szembeni győzelem (2–1) követett. Vasárnap Borsod ellen 3–1-es vereség következett, zárásként pedig  a nógrádiakkkal döntetlent játszottak (1–1) a mieink. A megszerzett négy pont a negyedik helyezéshez bizonyult elegendőnek úgy, hogy a győztes Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei gárda 10 ponttal harcolta ki a döntőben történő szereplést lehetőségét.

Gulyka Zsolt: – Sok pozitívum jellemezte a társaságot
Forrás:  Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

– Tekintve, hogy a vetélytársak játékerejét előzetesen nem lehetett felmérni, szakmailag téren annyi a megjegyzésem, hogy a teremtett ziccereknél jobban kellett volna figyelniük, másrészt, meccs közben sajnos nem jól jöttünk ki a fordulópontokból – közölte Gulyka Zsolt (Lőrinci VSC). – Ezzel együtt nagyon sok pozitívum jellemezte a társaságot, kezdve a jó moráltól a remek hozzáálláson át a kialakult csapategységig. Ahogy a játékosoknak, úgy nekünk, edzőknek is sok hasznosítható ismeretet hozott a torna.

A csoport végeredménye

1. Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye 4 3 1 – 9–3 10

2. Nógrád vármegye 4 2 1 1 4–2 7

3. Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye 4 1 1 2 2–3 4

4. Heves vármegye 4 1 1 2 4–7 4

5. Hajdú-Bihar vármegye 4 1 – 3 3–7 3

Mindkét szakember köszönetét fejezte ki a labdarúgóknak és a stáb tagjainak a közös munkáért, a Heves Vármegyei Igazgatóságnak pedig a biztosított lehetőségért és a háttér megteremtéséért. Játékvezetőként Harnos Csaba képviselte Heves vármegyét Nyírbátorban.

A nyírbátori torna eredményei

Szabolcs-Szatmár-Bereg–Heves 2–0 (0–0). Gól: Nagy N. (48., 55.)
Heves–Hajdú-Bihar 2–1 (1–0). Gól: Molnár A. M. (24.), Pataki V. (51.), ill. Rácz Zs. B. (30.)
Heves–Borsod-Abaúj-Zemplén 1–3 (1–1). Gól: Szegedi Z. (13.), ill. Lakatos R. A. (28.), Fercsák A. (53.), Pataki R. (60. – 11-esből)
Nógrád–Heves 1–1 (1–1). Gól: Papp (20.), ill. Gazdag B. (26.)

További eredmények

Borsod-Abaúj-Zemplén–Nógrád 2–1
Hajdú-Bihar–Borsod-Abaúj-Zemplén 1–4
Nógrád–Szabolcs-Szatmár-Bereg 2–0
Hajdú-Bihar–Nógrád 0–1
Borsod-Abaúj-Zemplén–Szabolcs-Szatmár-Bereg 0–0 
Szabolcs-Szatmár-Bereg–Hajdú-Bihar 0–1

A Heves vármegyei válogatott kerete

Kapusok: Áll Martin Bence (Lőrinci VSC), Besze Bence (Energia SC Gyöngyös).
Mezőnyjátékosok: Gál Szabolcs, Nyerges Krisztián, Perevuznik Maxim Sztepanovics, Molnár Erik József, Hegedűs Norbert (mind Lőrinci VSC), Pataki Viktor, Farkas Krisztián, Ambrus Zsombor (mind Füzesabonyi SC-Erőss út), Sebe Attila, Palaticzky Áron (Marshall-ASE), Tari Szabolcs (Heréd LC), Vojtekovszki Márton, Molnár András Máté (Maklár SE), Balázs Lázár Tihamér (Hevestherm-Hevesi LSC), Gallik Gábor András, Ficzere Péter (mindkettő Egerszalók SE), Szegedi Zalán (Energia SC Gyöngyös), Papp Máté (Gyöngyöshalász)
Edzők: Gulyka Zsolt (Lőrinci VSC), Montvai Tibor (Egerszalók SE)
Csapatvezetők: Fodor Pál és Tóth Zsolt 
Technikai vezető: Domoszlai Péter
Masszőr: Tóth Patrik (Egerszalók SE)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában