Labdarúgás

2023.12.12. 07:15

Játékvezető leszek: Molnár Dániel nagyon jól döntött

Heves vármegyében nem kell messzire menni a játékvezető példaképekért, elegendő csak Puhl Sándorra utalni.

Bódi Csaba

Molnár Dániel (balról a második) már tagja a Heves Vármegyei Játékvezető Akadémiának

Forrás: Beküldött fotó

„A játékosok testi épségének, ezáltal a játék tisztaságának védelme, az ezzel kapcsolatos előírások, szabályok egységes értelmezése és bátor következetes alkalmazása” – így foglalta össze a világ legjobb játékvezetőjének négyszer megválasztott Puhl Sándor azt, mi a sípmester küldetése, felelőssége és egyik legfőbb feladata. 

A 2021-ben 65 éves korában elhunyt bírótól Farkas Ádám gyöngyösi FIFA-játékvezető idézte a fenti gondolatot a Győri László Országos Játékvezetői Napon tartott előadásában. Az összejövetelen jelen lehetett Molnár Dániel is. A 23 éves egri illetőségű sípmester 2017-ben végezte el az alapfokú tanfolyamot, jelenleg pedig már a vármegyei I. osztályban is működik, ám itt nem áll meg. És, hogy honnan indult?

Farkas Ádám előadása a Győri László  Országos Játékvezetői Napon
Forrás: MLSZ

– Nagyon szeretek focizni, az érdeklődést a játékvezetés iránt egy barátom ébresztette fel bennem – mondta Molnár Dániel. 

– Hat éve vizsgáztam az alapfokú kurzuson, majd tagja lettem a Heves Vármegyei Játékvezető Akadémiának, ahol magas szintű szakmai felkészítésben részesültem. Időközben bekerültem az MLSZ JB által életre hívott Palotai Károly Tehetségkutató és tehetséggondozó programba, majd részt vehettem a Győri László Országos Játékvezetői Napon. Utóbbi rendezvényt még ősszel, a Magyarország–Csehország válogatott mérkőzés napján és helyszínén rendezte az MLSZ Játékvezető Bizottsága mintegy 300 fiatal játékvezető számára. A képzésen a szakma legnevesebb képviselői, FIFA-játékvezetők és asszisztensek előadásait hallgathattuk, majd a nap végén az MLSZ meghívásának köszönhetően a csodálatos Puskás Arénában szurkolhattunk a magyar válogatottnak. 

Rendkívül örülök, hogy annak idején igent mondtam a barátom hívó szavára és jelentkeztem a tanfolyamra. 

Remek közösségbe kerültem, fantasztikus élményekkel gazdagodtam. Célom, hogy tovább fejlődjek és idővel szeretnék bekerülni a Puhl Sándor Akadémia tagjai közé.

A jelentkezés nagyon egyszerű módon oldható meg
Forrás: MLSZ

Kontinentális szinten akad, ahol már drámai bíróhiányról beszélnek, és noha Hevesben még nem ennyire súlyos a helyzet, de mindenképpen szükséges a létszám bővítése, hogy ne forduljon elő, hogy nincs három játékvezető minden mérkőzésen, amire ősszel már akadt példa szűkebb hazánkban.

– Ezen túlmenően azért is fontos a gyarapodás, hogy minél nagyobb legyen a JB merítési lehetősége, illetve hogy megtaláljuk azokat a fiatalokat, akik majd a helyünkre léphetnek – emelte ki Farkas Ádám.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában