Erősport

2023.12.06. 15:55

Mikulás-kupa: Baráthnak Baráth az edzője

Lám, mi jön ki abból, ha az édesapa jelenti a példát gyermeke számára.

Bódi Csaba

Baráth Áron ezúttal is hozta azt, amit várnak tőle

Forrás: Body-Fit Andornaktálya

A 17 éves Baráth Áron RAW fekvenyomás kategóriában világrekord felállításával (147,5 kg), hívta fel magára a figyelmet az ősszel, a Kiskunfélegyházán rendezett GPC világbajnokságon. 

Nem is csoda, hogy a Vécsen lakó, edzéseit nagyrészt Gyöngyösön végző fiatal szívesen utazik az alföldi városba. Tette ezt legutóbb a Mikulás-kupa alkalmával is, amely RAW és EQ női & férfi fekvenyomó, felhúzó és bicepsz versenyként (plusz katapult és F8) szolgált. 

A Body-Fit Andornaktálya csapatában versenyző sportoló egyedül képviselte a Tóth József irányította egyletet, ám ez egyáltalán nem befolyásolta az eredményességét. 

Az összesen mintegy 500 nevezőt felvonultató mezőny fekvenyomó számának ifjúsági –75 kilogrammos kategóriában 140 kg-os teljesítménnyel az első helyen végzett. Áron edzéseinek a zömét édesapja, Baráth János irányítja, aki maga is többszörös fekvenyomó világbajnok. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában