Interjú

2023.12.10. 09:35

Nagy hatással volt az egri vár Király Gábor 108-szoros válogatott kapusra

Pénteken rendezték az Eger Sikeréért Egyesület év végi zárórendezvényét, ahol egy igazi sztárvendég szavait is hallhatta a közönség: Király Gábor 108- szoros magyar válogatott labdarúgó pódiumbeszélgetésen osztott meg izgalmas sztorikat pályafutásáról, ám még előtte exluzív interjút adott portálunknak.

Tóthpál Zoltán

Király Gábor az ESE évzáró rendezvényén

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Hogy jött a felkérés Forgó János ESE-elnöktől, hogy vegyen részt a rendezvényen?
– Egy pódiumbeszélgetésre kaptuk a meghívást Forgó Jánostól, és mivel úgy alakult, hogy ez a péntek estém épp szabad volt, örömmel mondtam igent a meghívásra. Nagyjából 30 perces beszélgetésre készülhet a közönség, a téma természetesen a labdarúgás lesz.

– Játékos-pályafutása során rengeteget utazott. Világlátott emberként feltételezem, hogy Egerben sem először jár. Mit jelent számára a város?
– Ha figyelembe vesszük az életkoromat, akkor egyáltalán nem voltam sokszor Egerben, most vagyok másodjára a városban. Szombathelyen élek, korábban pedig 18 évet külföldön is lehúztam, emiatt nem nagyon volt időm itthon utazgatni. Legutóbb négy éve, feleségemmel jártunk itt, akkor egyebek mellett megnéztük a várat, ami nagy hatással volt rám, akárcsak Eger kisvárosi jellege. Már aktív játékos-pályafutásom alatt elhatároztam, hogy ha visszavonulok, jó lenne minél több olyan helyre ellátogatni Magyarországon, ahová eddig nem jutottam el, így került sorra Eger is. A mostani felkérés viszonylag hirtelen érkezett, ennek ellenére próbáltuk tartalommal megtölteni a napot.

– Megvan még a szombathelyi kapusiskolája?
– A korábban épített sportlétesítményünk húsz, a kapusiskolánk pedig tízéves lett az idèn, vagyis dupla jubilemot ünnepelhetünk. Tesszük a dolgunkat, van egy sportlétesítményünk több labdarúgásra alkalmas műfüves pályával, de saját rehab, konferencia terem, sőt még hotel is a rendelkezésünkre áll. Mindezeknek a vezetését együtt visszük feleségemmel, kiegészülve mintegy 50 alkalmazottal. Továbbá jelenleg 250 gyerek sportol nálunk, úgyhogy megvannak a napi feladatok. Azonban nemcsak sport, hanem üzleti téren is építjük a kapcsolatokat, szeretnék ugyanis jó vezető lenni.

– Régen volt már ilyen sikeres a magyar labdarúgó-válogatott. Jókor vagyunk jó helyen?
– Mindenképp megsüvegelendő a válogatott teljesítménye, ez az egész egy hosszú folyamat eredmènye. Az Európa-bajnokságon is jó csoportba kerültünk, olyannyira, hogy szerintem a továbbjutás is elvárható. A skót válogatott felfelé ívelő formát mutat, a nèmeteknek össze kell szedniük magukat, és még ott vannak a zsákbamacska svájciak, akik mindig kiszámíthatatlanul szerepelnek. De nekünk csak saját magunkkal kell foglalkozni, amit Marco Rossi el is fog érni a srácoknál. Reméljük a legjobbakat.

– Kapusok terén mindig is jól álltunk, elég csak megnézni az Ön pályafutását. Gulácsi Péter és Dibusz Dénes kettőse is több, mint megfelelő, nem igaz?
– Pont velük voltam kint a 2016-os Európa-bajnokságon, így közelről is jól ismerem őket. Mindketten 30 felett vannak, mostanra értek be igazán. Rutinos kapusok, akik nagy segítségére vannak a válogatottnak.

– És kik jönnek utánuk?
– Vannak feltörekvő kapusaink, akik ha több lehetőséget kapnak, akkor nyilván többször tudnak bizonyítani. A türelem nélkülözhetetlen ahhoz, hogy ki tudjanak teljesedni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában