Kézilabda

2024.01.19. 11:00

Az év első hazai bajnokijára mentálisan kell fejlődni az Eszterházy SC-nek

Az Eszterházy SC számára a pécsiek elleni mérkőzéssel zárul az alapszakasz első fele a női NB I/B-ben.

Sike Károly

Az egri Gazsovics Virágék új lendületet vennének

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A női NB I/B 15. fordulójának mérkőzése:

ESZTERHÁZY SC (9.)–PTE PEAC-SIPO (13.)
Eger, Eszterházy-csarnok, szombat, 17.00. V.: Hársfalvi Zs., Mórocz R.
Csalódást keltően indult a 2024-es év az egri egyetemisták számára. Vass Vítáék egy hete a papíron esélytelenebb DVSC U19 vendégeként ötgólos vereséggel kezdték az évet (29–24), Farkas József, a csapat edzője pedig a gyenge teljesítményt látva alaposan kifakadt. A szakember a mérkőzés után úgy fogalmazott: sokaknak nem volt megfelelő a hozzáállása, a győzni akarás szikráját sem látta a csapaton. Ez óriási probléma. Sokaknak el kell gondolkodni, köztük nekem is, mit akar a sporttól.

Így állnak
Az Eszterházy SC hátránya jelenleg 10 pont a már dobogós Érd mögött, míg a kiesőzónától négy pontra távolodtak el. A csapat hetedik hazai mérkőzésére készül, saját közönsége előtt az eddigi hat mérkőzésen öt pontot szerzett.

– A héten a mentális fejlesztésen volt a hangsúly, bízom benne, hogy ezúttal mindenki 110 százalékot nyújt és a mérkőzésen azt kapom vissza, amit az edzéseken gyakoroltunk és láttam a lányoktól. Fiatal, néha bohókás, olykor rendkívül kemény és meglepésekre képes csapatuk van, e tekintetben sok a hasonlóság van a két együttes között. Felkészültünk abból, hogy gyorsak és nagy küzdők ha hagyják nekik, de mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy az irányítás a mi kezünkben legyen – fogalmazott Farkas József a klub honlapján.

A PTE PEAC-SIPO 14 mérkőzésen szerzett nyolc ponttal a tabella 13. helyén áll. Az edzőként Papp László vezette együttes november 18-én épp az egriek kapcsán említett DVSC U19-es csapata ellen nyert utoljára (37–32), azóta három mérkőzésen egyetlen pontot sem szerzett. A pécsieket erősíti Menyhárt-Hanusz Boglárka is. Az NB I.-es múlttal rendelkező irányító, átlövő 2020/2021-es szezonban a Hatvani KSZSE, a 2022/2023-as idényben a Füzesabonyi SC gárdáját erősítette.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában