Diáksport

2024.01.19. 20:51

Egri tanár kapta a Heves vármegye legeredményesebb testnevelőjét megillető elismerést

Heol.hu

Dr. Maruzsa Zoltán, Terenyei Ákos és Balogh Gábor

Forrás: Magyar Diáksport Szövetség

A 2022/2023. tanévi Diákolimpia versenyeken elért kimagasló eredményeikért vehettek át díjakat pedagógusok, iskolák és rendező szervezetek képviselői pénteken a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) rendezte ünnepségen.

A Heves vármegye legeredményesebb testnevelője díjat Terenyei Ákos, a Egri Kemény Ferenc Sportiskolai Általános Iskola tanára kapta.

Mint kiderült, negyedmillió nevezés érkezett az ország legnagyobb tanulmányi versenye, a Diákolimpia tavalyi versenysorozatára, amelyen a résztvevők átlagosan két sportágban indultak. A nevezési csúcsot Borsod-Abaúj Zemplén vármegye tartja, Pest vármegye és Budapest előtt, sportágakat tekintve pedig továbbra is az atlétika a legnépszerűbb a labdarúgás és a kézilabda előtt. A 27 sportági országos döntőre 18 ezren jutottak el, ahol összesen 4327 érmet osztott ki az MDSZ.

A szervezet idén is elismerésben részesítette azokat a pedagógusokat és intézményeket, akik kimagasló eredményeket értek el a versenysorozatban. 

Az elismeréseket dr. Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára, dr. Maruzsa Zoltán, a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára, Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke, Krizsán Xénia világbajnoki negyedik helyezett hétpróbázó atléta, valamint Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke adták át.

– A versenyző gyerekek mellett a Diákolimpia legfontosabb szereplői a felkészítő pedagógusok. Nem lehetünk eléggé hálásak nekik, hogy alapfeladataikon túl mennyi időt, energiát fordítanak tanítványaik versenyeztetésére – emelte ki Balogh Gábor.

A Diákolimpián részt vevő iskolák pénzügyi támogatására vonatkozóan Maruzsa Zoltán államtitkár kijelentette, hogy az elmúlt tanévhez hasonlóan idén is rendelkezésre áll a keret. Hajnal Gabriella pedig megerősítette, hogy a versenyen való részvételhez kapcsolódó költségeket a Klebersberg Központ továbbra is folytatólagosan megtéríti az intézményeknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában