Labdarúgás

2024.01.09. 08:00

Gyöngyössolymoson fájó döntést hozott a felnőttek edzője

Január 1-jei hatállyal lemondott a Gyöngyössolymosi SE vármegyei II. osztályban szereplő felnőtt csapatának edzői tisztségéről Pintér Tibor. A szakember utódja a klubon belülről érkezett.

Bódi Csaba

Pintér Tibor (piros felsőben) eredményes időszakot hagyott mögött

Forrás: Beküldött fotó

– A felnőttek irányítását a 2022/2023-as szezon kezdetén vettem át azok után, hogy az előtte lévő két évben létrehoztam és irányítottam az U19-es csapatot – mondta Pintér Tibor. 

– Kétezerhuszonegyben az 5., 2022-ben pedig a 2. helyezést értük el a megyei II. osztályú U19-es bajnokságban. Addigra több játékosom is kiöregedett az U19-es korosztályból, ezért a fiatal játékosaink megtartása érdekében azt a döntést hoztuk, hogy az igen magas átlag életkorú felnőtt játékosainktól megválunk és a megyei III. osztályú felnőtt bajnokságban indítjuk el a fiataljainkat. Hozzájuk csatlakozott néhány olyan 20 év körüli játékos a környékről, akiknek tetszett az egyesületünk jövőképe, amely a motivált fiatalokra épül.

Pintér Tiborék bátor elképzelését siker koronázta, a játékosok meghálálták a kapott bizalmat. 

A kitartó és kemény edzésmunkának, valamint a kiváló közösségi szellemnek köszönhetően a 3. helyet szerezte meg a gárda a nem könnyű bajnokságban. Ugyanebben az évben az U19-es együttest bajnoki címig vezényelte a szakember. Tavaly nyáron aztán két lehetőséget is kapott a klub az MLSZ Heves Vármegyei Igazgatóságának Versenybizottságától. 

– A felnőtt csapatot felkérték a vármegyei II. osztályú bajnokságban való indulásra, bajnok U19-eseink pedig a vármegyei I. osztályú U19-es pontvadászatban szerepelhettek a továbbiakban. A játékosok fejlődése érdekében mindkét felkérést örömmel fogadtuk el – emelte ki a tréner.

A 2023/2024-es küzdelemsorozatra történő felkészülést már július elején elkezdték a solymosiak. Különösebb igazolásra az új szezonban nem volt lehetőségük, mert az a filozófiájuk, hogy csak olyan labdarúgók játszhatnak náluk, akik ingyen vállalják a játékot.

Pintér Tibor (középen) munkáját a vármegyei vezetés is elismerte 
Forrás:  Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

– Lényegében ugyanazzal a csapattal vágtunk neki a II. osztálynak, amellyel a III. osztályban szerepeltünk – magyarázta Pintér Tibor. 

– Nálunk nincsenek nagynevű, megye I.-es és II.-es tapasztalattal rendelkező, rutinos játékosok. Mi csak a fiatalos lendületünkre és az átlagon felüli állóképességünkre és futógyorsaságunkra hagyatkozhattunk. Az őszi szezonban négy győzelmet és két döntetlent értünk el, valamint nyolc alkalommal szenvedtünk vereséget. A megszerzett 14 ponttal a 11. helyen állunk, amellyel túlszárnyaltuk előzetes elvárásainkat. A hosszú őszi szezon sokat kivett a játékosokból, a vezetőkből és belőlem is. Munkahelyi elfoglaltságaim megnövekedtek és a családommal sem tudtam megfelelő időt tölteni.

Az utánpótlástól érkezett az utód

A Gyöngyössolymosi SE-nél az új edzőt saját házuk tájáról választották. Az U13-as, az U16-os és az U19-es csapatot ősszel irányított, rendkívül motivált Papp Géza vette át a felnőttek vezénylését. Segítője Pócs István szakosztályvezető, aki utánpótlás edzői feladatot is ellát.

A felnőtt csapat mellett az U7-es, az U9-es és az U11-es csapat edzője is vagyok, és maradok a továbbiakban is. A rengeteg feladat miatt elfáradtam és úgy éreztem, egészségem rovására menne, ha továbbra is ennyi elfoglaltsággal kellene megbirkóznom. 

Fájó szívvel hoztam meg ezt az ősz során fokozatosan megérlelődött döntést. 

Ez nem megfutamodás, nem hagytam cserben az egyesületet, mert a középmezőnyben lévő, stabil csapatot adok át az utódomnak. Köszönöm az egyesületnek, azon belül is elsősorban Peszlen Károly elnöknek, hogy mindenben támogatott és minden feltételt megteremtett a sikeres szerepléshez. Nélküle nem tudtuk volna a semmiből felépíteni ezt az U7-től a felnőtt korosztályig terjedő bázist. Ifjúsági és felnőtt játékosaimra mindig szeretettel gondolok, akiknek sok sikert kívánok – zárta szavait Pintér Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában