Ifjúsági olimpia

2024.02.01. 12:53

A gyöngyösi sífutó értékes tapasztalatokkal gyarapodott Dél-Koreában

Két versenyszámban volt érdekelt a gyöngyösi Gaál Dóra a gangwoni ifjúsági téli olimpián. A Honvéd Zalka SE sífutója a sprint skating kategóriában és a 7,5 kilométeres klasszikus számban indult.

Bódi Csaba

Gaál Dórának sikerült az, amit tervezett

Forrás: MOB-Média/Szalmás Péter

– A bemelegítést jónak éreztem, de valamiért nem sikerült úgy elindulni, ahogy gondoltam, majd meg kell fejtenem, hogy miért. A helyezésemmel elégedett vagyok, nyilván lehet még fejlődni, de nagyon sokat tanultam ezen a versenyen – mondta Gaál Dóra a Magyar Olimpiai Bizottság honlapjának. 

A 17 éves sífutó előzetesen abban bízott, hogy képes lesz bekerülni a legjobb 60 közé, és ez sikerült is – kereken a 60. helyen végzett.

Sífutásban a mieink a lányok mezőnyében két, a fiúknál egy versenyző révén voltak érdekeltek. Mindhárman a klasszikus számban erősebbek, de a sprintben is megmérették magukat, és megérte, mert értékes tapasztalatokkal gazdagodtak. Bere Larisszának ráadásul négy másodpercen múlt a továbbjutás, a 37. helyen zárt.

Medálból kettőt nyertek

A magyar csapat a 3x3-as lány jégkorong-válogatott aranyérmével és a rövidpályás gyorskorcsolyázó Major Dominik bronzérmével két dobogós helyezést ért el a kangvoni ifjúsági téli játékokon.

A 7,5 kilométeres klasszikus számnak tekinthető kategóriában mínusz 13 Celsius fokban rajtoltak a mezőny tagjai. Szerencsére napsütésben, így nem volt kellemetlen a hideg. A lányoknál Bere Larissza a 41., míg Gaál Dóra az 59. helyen ért célba.

Gaál Dóra sokat tanult a nemzetközi versenyen 
Forrás: MOB-Média/Szalmás Péter

Gál Ágota tanítványának ez volt a harmadik versenye a klasszikus számban, úgyhogy örült az 59. helyezésnek, annak meg végképp, hogy a pálya széléről nagyon sokan szurkoltak nekik – nemzetiségtől függetlenül.

– Ma is az volt a célom, hogy a legjobb hatvanba bekerüljek, ami sikerült is – közölte a Berze Nagy János Gimnázium tanulója. – A pálya nem volt könnyű, rögtön az elején volt két elég kemény emelkedő, és lefelében is volt egy nehéz kanyar, de sikerült jól bevennem. Örülök az eredménynek, mert nem sok ilyen versenyen vettem részt eddig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában