Atlétika

2024.02.18. 07:22

A hevesiek „óriása” három év múltán szerzett újra országos bajnoki címet

Noha sérülés hátráltatta, Kovács László az 50. Fedettpályás Atlétikai Magyar Bajnokságon legyőzte nagy riválisát, és három év múltán visszaállt a honi férfi súlylökő mezőny élére.

Bódi Csaba

Kovács László (balra) és edzője, Kovács Gyula végre újra aranynak örülhetett

Forrás: Hevesi Atlétika

–Talán furcsán hangzik, de közepesen vagyok elégedett az eredménnyel – értékelt a A-Plast Ikarus BSE színeiben szereplő versenyző edzője, Kovács Gyula a Hevesi Atlétika közösségi oldalon. 

–  Ez természetesen nem a helyezésnek szól, hiszen nagyszerű dolog, hogy ismét van felnőtt országos bajnokunk. Ami egy kicsit keserédessé teszi a sikert, az a tény, hogy Laci sérülése miatt az elmúlt két hétben gyakorlatilag nem tudtunk érdemi edzésmunkát végezni. A sportban persze nincs értelme a „ha” szóval kezdődő mondatoknak, de érdemes elgondolkodni azon, hogy vajon a 17,70 méteres eredménynél (ami egyébként az idei legjobbja) mennyivel tudott volna jobbat lökni, ha nincs a sérülése. Bízom benne, hogy hamarosan teljesen rendbe jön és ez a számszerű eredményében is megmutatkozik majd.

A 2024-es végeredmény
Forrás: MASZ

Az idén 24 éves Kovács László első kísérletére 17.54, másodjára pedig 17,70 méterig repítette a golyót. 

Ez azonban elegendő bizonyult a diadalhoz, mert legfőbb vetélytársa, Tóth Balázs legjobbja csak 17,66 méter volt, ami az ezüstérmet jelentette a NYSC atlétjájának. Ugyancsak kiemelkedett a többiek közül a harmadik helyen zárt Fekete István (KARC, 17,34 méter).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában