Teljesítménytúra

2024.02.09. 19:15

Egri Futó és Triatlon Klub: éjszakai érem a 20 kilométeres távon

A hirtelen jött felmelegedésnek köszönhetően az indulóknak a hullámzó útvonal több szakaszán csúszós sártengerrel kellett megbirkózniuk a Bükki kihívás 2024 elnevezésű téli, éjszakai teljesítménytúrán.

Bódi Csaba

Varga Győző és Pelbárt Zoltán a célbaérés után

Forrás: EFTK

A Kárpát Egyesület Eger idén immár kilencedik alkalommal bonyolította le a 20, 30 és 45 kilométeres távon kiírt megméretést. Ebben az évben 442 túrázó és futó vállalkozott a próbatételre. A mezőny mintegy fele a legrövidebb, ezzel együtt tekintélyesnek nevezhető 20 kilométeres etapot választotta. 

A 211 sportoló a felsőtárkányi Faluháztól este hét órakor rajtolt, hogy leküzdje a 489 méteres össz-szintemelkedést (is). 

Köztük szerepelt az Egri Futó és Triatlon Klub képviseletében Pelbárt Zoltán és Varga Győző – szerepel az egylet beszámolójában. Előbbi induló – egyben az EFTK elnöke – 2:01 óra múltán harmadikként ért célba, mindössze két-három perccel lemaradva az első két helyezettől. Varga Győző két óra hét perces ideje az élcsoportbeli záráshoz bizonyult elegendőnek.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában