Labdarúgás

2024.02.05. 11:58

Füzesabonyból Egerbe igazolt a technikai vezető

Juhász Andrásné, a sokak által csak Zsókaként ismert sportszervező, technikai vezető elköszönt a Füzesabonyi SC-Erőss út csapatától. Régi-új klubját az Eger SE jelenti.

Bódi Csaba

Juhász Andrásné a kék-sárga színeket piros-kékre váltja

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

– A „kör bezárult”, ugyanis annak idején, sok évtizeddel ezelőtt Egerben a női csapatnál kezdtem a futballhoz kötődő munkát és itt is szeretném befejezni – közölte az Felsővárosi Sporttelep tőszomszédságában lakó sportvezető. 

– A szívszaggató döntést jómagam hoztam meg azok után, hogy 2015-ben az egyesület elnökének hívására elköteleztem magam az Füzesabonyi SC-hez. A felnőtteknél kezdtem, majd az évek során a munka szépen csendben kiterjedt a szakosztály szinte összes csapatára. Szívvel-lélekkel végeztem a rám bízott feladatot, ám sajnos hozzávetőleg két éve sok minden megváltozott.

Hogy ez egész pontosan mit jelent? Juhász Andrásné arra utalt, hogy mások lettek a játékosok, a vezetők és az edzők az Füzesabonyi SC-nél.

– Sok-sok harcot vívtam több-kevesebb sikerrel egyes emberekkel. Valahogy mindig úgy éreztem, nem értékelik a munkámat és mindig idegenként kezelnek, hiszen én nem vagyok füzesabonyi. Mostanra belefáradtam a sok harcba és úgy éreztem, hogy  eljött a váltás ideje. Sokszor megkaptam, hogy „mindenki pótolható, még te is”. Nem tagadom, összetörik a szívem, mert az imádott pályámat ott hagyom, viszont az egészségem és az önbecsülésem ettől fontosabb.

Már léptek az ügyben

A Füzesabonyi SC részéről nem kívántak reagálni Juhász Andrásné bejelentésére, annyit azonban közöltek, hogy a klub már megtette a lépéseket abba az irányba, hogy gondoskodjanak új technikai vezetőről. Terveik szerint erre rövid időn belül sor kerül.

Nem sokkal a cikk megjelenését követően az FSC elnöke reagált Juhászné szavaira.

– Köszönjük és elismerjük Juhász Andrásné munkáját, hálásak vagyunk érte, amit a Füzesabonyi SC-ért tett. Szakmai gondok nem igen lehettek a búcsú hátterében, az emberi oldal, vagyis az érzelmi rész pedig teljesen egyéni megítélés kérdése. A döntését elfogadjuk, ezzel együtt keressük a megoldást a betöltendő tisztségre – mondta Füzesabony polgármestere, egyben a klub elnöke, Nagy Csaba.

A folytatást az Eger Labdarúgó Sport Kft. jelenti Zsóka, vagy Zsóka néni számára. Az  NB II.-es női csapat technikai vezetőjeként tér vissza a klubhoz, ám ezen kívül az utánpótlás csapatoknál is lesz bőven feladata, miként sportszervezőként és a pénzügyi terület jó ismerőjeként egyéb téren is számíthatnak a munkájára. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában