Kézilabda

2024.02.20. 11:41

Nyílt levél: az üzemeltetés felülvizsgálatát kérik a gyöngyösi szurkolók

A Gyöngyösi Kézilabda Szurkolói Klub tagjai nyílt levelet intéztek Gyöngyös város polgármestere, Hiesz György valamint a helyi képviselő-testület felé, amiben kiállásukat fejezik ki a Gyöngyösi Kézilabda Klub (GYKK) mellett és egyben kérik a Dr. Fejes András Sportcsarnok üzemeltetésére hozott döntés felülvizsgálatát.

Sike Károly

A gyöngyösi szurkolók békés egyeztetést kezdeményeznek

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a gyöngyösi képviselő-testület múlt heti ülésén egyebek mellett arról is döntött, hogy 2024 júliusától újra a Gyöngyösi Sportfólió Kft. üzemelteti a Dr. Fejes András Sportcsarnokot. Az elmúlt egy évben ezt a feladatot a Gyöngyösi Kézilabda Klub látta el. A döntést követően Nagy Attila, a GYKK elnöke, aki a Változást Akarunk Gyöngyösön (VAGY) Közéleti Egyesület gyöngyösi polgármesterjelöltje az idei önkormányzati választásokon videónyilatkozatot adott amelyben elmondta: ez döntés azért hibás, mert az üzemeletéssel a GYKK 100 millió forintos tao-forrást tudott volna az önkormányzat tehermentesítésére biztosítani.

A szervezet levelét alább közöljük:

„Tisztelt polgármester úr, tisztelt képviselők!
Nyílt levelünket Gyöngyös város képviselő-testületének 2024. február 15-i döntése okán a férfi NB I.-ben és több nemzeti utánpótlás bajnokságban szereplő a Gyöngyösi Kézilabda Klub csapatainak szurkolói, valamennyi gyöngyösi és környékbeli kézilabda szerető „családtag”, nevében és felhatalmazásával küldjük önöknek a helyi és az országos médiák nyilvánosságát felhasználva. Levelünk célja, nem a jelenlegi nehéz körülmények közötti feszültségkeltés, hanem a jövő építése. Hiszünk benne, hogy szeretett sportágunk szebbé jobbá vonzóbbá tétele a nehéz időszak után közösen eredményes lesz. A legjobb családban is elkerülhetetlenek a viták, ezért hiszünk benne, ha most szólunk az a jövőre nézve építő jellegű lesz városunk és a mátraaljai kézilabdás család számára. Levelünk távol áll a politikai állásfoglalástól, hiszen tagjaink politikai nézetei igen sokszínűek. Tagságunkat a város egyik legnagyobb létszámú civil egyesülete, a gyöngyösi kézilabda sport szeretete kovácsolja össze.
Az önök döntése mely szerint a Dr. Fejes András Sport- és Rendezvénycsarnok üzemeltetési jogát 2024. júniusa után nem hosszabbítják meg a klubbal nagyságrendileg évente százmillió forint külső forrástól (TAO – Társasági adó) fosztja meg szeretett klubunkat, nehéz helyzetet teremtve ezzel. 
Több képviselő rendszeresen része az NB I.-es csapat mérkőzéseinek is ezért egy kizárólag szakmai alapon nyugvó békés egyeztetést kezdeményezünk a döntés felülvizsgálatával kapcsolatban.
„A sport megtanít becsületesen győzni vagy emelt fővel veszíteni. A sport tehát mindenre megtanít.” Jelen helyzetben sem becsületesen győzni, sem emelt fővel veszíteni nem tudunk. A döntés, amit meghoztak úgy született meg, hogy annak szakmai következményeivel és hatásaival érdemben nem foglalkoztak.
Az alázatban, az elvégzett munkában és a pályán elért becsületesen kivívott küzdelemben van bizodalmunk. Reméljük, hogy a jövőben hozott döntéseik megalapozottabbak és igazságosabbak lesznek, melyek a mátraaljai kézilabdázást érintik. 
Mi, a Gyöngyösi Kézilabda Szurkolói Klubja kiállunk a csapatunk mellett!
A sportcsarnok üzemeltetési jogát elveszítő, így nehéz helyzetbe kerülő csapatainknak üzenjük itt is: VELETEK VAGYUNK!
Lojalitásunkat egy fehér szalag kitűzésével is jelezzük és kérünk minden szurkolót, mindenkit, aki büszke a város egyetlen NB I.-es csapatára, a sportot szerető gyöngyösi embereket és mindazokat, akiknek szeretnék, hogy sokáig ilyen magas szintű kézilabda legyen Gyöngyösön, csatlakozzon hozzánk!
Tűzd ki a fehér szalagot! Üzenj a Gyöngyösi Kézilabda Klubnak: VELETEK VAGYUNK!
A Gyöngyösi Kézilabda Szurkolói Klub tagsága nevében Zakhar Attila, elnök, Szanyi Tamás, alelnök és Erdei Mihály, alelnök
Gyöngyös, 2024. február 19."

Szombaton érkezik a Telekom Veszprém
A férfi NB I. 17. fordulójában a bajnoki címvédő Telekom Veszprém együttesét fogadja a HE-DO B. Braun Gyöngyös. A találkozó február 24-én, szombaton 15.30-kor kezdődik a Dr. Fejes András Sportcsarnokban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában