Kézilabda

2024.03.08. 09:37

A QHB-Eger méltó ellenfele lenne a Telekom Veszprémnek

Az SC Magdeburg elleni csütörtöki Bajnokok Ligája csoportmérkőzést követően vasárnap már a QHB-Eger csapatát fogadja a Telekom Veszprém.

Sike Károly

Az egri Lezák Áronék (sárgában) nehéz csatára számítanak

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A férfi NB I. 18. fordulójának mérkőzése:

TELEKOM VESZPRÉM (1.)–QHB-EGER (12.)
Veszprém, Veszprém Aréna, vasárnap, 17.00. V.: Héjja Á., Kónya B.
A PLER-Budapest együttesével szemben sikerrel megvívott alsóházi rangadót (28–24) követően újra fellélegezhetett a QHB-Eger együttese, amely a fővárosiak legyőzésével nagyon fontos lépést tett a bennmaradás felé. Két hét szünet után jön az újabb bajnoki fellépést, ezúttal a címvédő otthonában.

– Külön a Veszprémre nem készültünk, inkább magunkkal foglalkoztunk – jelentette ki az egriek edzője, Tóth Edmond. – Az elmúlt két hétben igyekeztünk javítani a fizikális állóképességünkön, a legnagyobb hangsúlyt erre fektettük. Vasárnap szeretnénk minél többet kiadni magunkból, hogy méltó ellenfelei lehessünk a bajnoknak.

Az NB I.-ben hibátlan mérleggel listavezető Telekom Veszprém csütörtökön házigazdaként 30–28-ra kikapott a címvédő német SC Magdeburgtól a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában. Ludovic Fabregas nyolc, Jehia el-Dera öt gólt szerzett, Mike Ulrich Jensen 11 védéssel zárt a házigazdáknál. A Veszprém a B csoport harmadik, a Szeged az A csoport hatodik helyén végzett, így a két magyar csapat ismét egymással játszik majd a negyeddöntőbe jutásért. A rájátszás első fordulójának első mérkőzéseit március 27–28-án, a visszavágókat egy héttel később rendezik.
Az egri gárda jelenleg négy ponttal előzi meg a tabellán a még kieső helyen álló PLER-Budapest együttesét. A férfi NB I. 2023/2024-es kiírásából kilenc forduló van hátra.

A forduló további mérkőzésein

PLER-Budapest–Dabas KC 23–24
MOL Tatabánya KC–HSA NEKA 44–32
Balatonfüredi KSE–OTP Bank-Pick Szeged 31–37
Csurgói KK–CYEB-Budakalász 29–32
Carbonex-Komló–HE-DO B. Braun Gyöngyös 31–23
Fejér B.Á.L.-Veszprém–FTC-Green Collect 32–41

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában