Labdarúgás

2024.03.03. 17:11

Bravúr a javából: a Gyöngyösi AK pontot vitt Egerből

Szezonbeli hetedik pontját egri vendégként, az NB III. Északkeleti csoportjának 18., idei első fordulójában szerezte meg a Gyöngyösi AK csapata.

Bódi Csaba

Az egri Gíber Attila (a labdával) egy pontot érő gólt szerzett, míg a gyöngyösi Szabó Tamás (balról) 11-est hibázott

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Kiváló futballidőben kezdődött az NB III. Heves vármegyei derbije, ám ugyanez a játék színvonalára már nem volt érvényes. A nézőtéri miliőt békés, baráti hangulat jellemezte úgy, hogy a Szentmarjay stadion középső három szektorának felújítása miatt az érdeklődők csak az oldalsó, C és B lelátón foglaltak helyet. 

Noha a találkozó esélyesének a hazai gárda számított, a „papíron jegyzett” fölény a pályán nem mutatkozott meg. Így nem hatott meglepetésként, hogy egy nagy hazai védelmi hiba után a gyöngyösiek Babarcsik Bálint révén a 26. percben vezetést szereztek. A GYAK előnye aztán könnyen nőhetett volna, ám a Babarcsik ellen elkövetett szabálytalankodást követő Szabó Tamás-büntetőt Bukrán Erik hárította. 

Szünet után az egriek nagyobb elszántsággal vetették magukat a küzdelembe, ám helyzetekben ez csak később kamatozott. A Gyurkó, Gíber erőcsatár kettőst nem tudták megjátszani a társak, eközben a vendégek néhány megiramodása során igencsak résen kellett lennie Bukránnak. Aztán a hazai nyomás erősödött és noha a 79. percben Hegedűs Dávid még a kapufát találta el, a 81. percben már góllá érett az ESE fölénye. Sőt a vezetés is könnyen meg lehetett volna, de előbb Farkas Gábor, majd Juhász Gergő sem találta el a kaput. Az egriek számára csalódást keltő döntetlen gyöngyösi részről mindenképp megérdemelt pontszerzést jelent.

 

Jegyzőkönyv

Az NB III. Északkeleti-csoportjának 18. forulójában:

EGER SE–GYÖNGYÖSI AK 1–1 (0–1)
Eger, Szentmarjay stadion, 140 néző. V.: Ujhelyi Tamás (Balla, Tóth Á.).
EGER SE: Bukrán – Juhász G., Hegedűs D., Nagy Á. – Zvara, Géringer (Sós, 46.) – Oláh B., Farkas G., Almomani (Balázs P., 78.) – Gyurkó (Koczka, 68.), Gíber. Vezetőedző: Lázok János.
GYÖNGYÖSI AK: Uj – Muhari, Czinkóczi, Forgó, Csörgő – Nagy-György B. – Szabó T., Gonda (Sándor B., 84.) – Szentannai (Palhuber, 89.), Trombola (Nádudvari, 78.), Babarcsik. Vezetőedző: Majzik Zoltán.
GÓL: Gíber (81.), ill. Babarcsik (26.).
JÓK: Gíber, Zvara, ill. Uj, Babarcsik, Czinkóczi B., Forgó, Nagy-György B.

Edzői nyilatkozatok

LÁZOK JÁNOS: – A pálya alkalmatlan volt arra a futballra, amit mi szerettünk volna játszani, de nincs mit tenni, szokni kell, megyünk előre. Bízom benne, hogy a következő meccsen élesebbek lesznek a fiúk, és nem leszünk ilyen szerencsétlenek, mint ezúttal.

MAJZIK ZOLTÁN: – Mindkét félidőben azt kaptam, amit vártunk. A nagyon jó egri csapattal szemben tudtuk, mire számíthatunk, a saját együttesem viszont többet tett le az asztalra, mint azt reméltem. Elértünk egy bravúros döntetlent úgy, hogy még egy büntetőt is hibáztunk. Ha elöl lett volna két rutinosabb játékosom, akkor lehetett volna ebből győzelem is. Ezzel együtt nagyon örülünk a döntetlennek.

KÖVETKEZIK: Eger SE–DVSC II., Gyöngyösi AK–Kisvárda II. Mindkettő: március 10., vasárnap, 14.00.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában