Labdarúgás

2024.03.01. 13:52

Az Eger SE úgy nyitná a tavaszt a Gyöngyösi AK ellen, ahogy az őszt zárta

Az Eger SE részéről sikerült megerősíteni a keretet a télen, míg a Gyöngyösi AK-nál tovább fiatalodott az állomány – mondják ezt NB III.-as csapataink edzői, akik vasárnap egymással meccselnek az NB III.-as bajnoki rajton.

Bódi Csaba

Az ősszel rendezett gyöngyösi mérkőzésen 2–1-re az egriek (pirosban) győztek

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

– A felkészülés különböző okok miatt kicsit döcögősen indult, ám ehhez képest nagyon jó véget ért, gondolok itt elsősorban az új igazolásokra – fogalmazott az Eger SE vezetőedzője, Lázok János. 

– A négy érkező közül Gyurkó, Oláh és Sós húzóemberek számít, míg Barta a jövő reménysége. Az edzőmérkőzések ezt bizonyították, miközben ott eléggé vegyes volt a kép, mert a magasabban jegyzett csapatok ellen jobb teljesítményt nyújtott a társaság. A sok kapott gól magyarázata a nagyobb sebességre való törekvés és a több kockázat vállalásban keresendő. Az utolsó találkozón azonban már az igazi arcát mutatta a csapat, ez alapján rendkívül bizakodva tekintek a Gyöngyössel szembeni meccs elé. A gárda megvan, mindenki tudja a helyét és a szerepét. Van egy játékunk, amit vasárnap is szeretnék viszontlátni, így már várom a GYAK elleni nyitányt.

Sérülés miatt vasárnap Nagy-Kolozsvári Dániel Kornél és Kispál Tamás nem állhat az egri csapat rendelkezésére.

Az Északkeleti csoport állása
Forrás:  adatbank.mlsz.hu

– A télen tovább fiatalodott a keretünk, az utánpótlásból felkerült Csörgő Hunor István, Palhuber Csongor és Nádudvari Marcell, velük együtt újabb olyan labdarúgókkal gyarapodtunk, akik kiválóan jelzik a klubnál zajló nevelőmunka minőségét – közölte a GYAK vezetőedzője, Majzik Zoltán. 

– A felkészülés során a tervezett munkát elvégeztük, noha óriási sérüléshullám sújtott bennünket, azt pedig meglátjuk, ez mire lesz elég. Az biztos, hogy minden megteszünk a jó szereplés érdekében. Az Eger SE eredményes őszi idényt zárt és nyilván ennek a sorozatnak a folytatására készülnek a hazaiak, akikkel szemben szeretnénk minél inkább helytállni. Az elmúlt idényben sok dicséretet kaptunk a játékunkért, a még jobb az lenne, ha az pontok számában is érvényre jutna. 

Ez következik

Az NB III. Északkeleti csoportjának 18. fordulója:
EGER SE (5.)–GYÖNGYÖSI AK (16.)
Eger, Szentmarjay stadion, vasárnap, 14.00. 
V.: Ujhelyi Tamás (Balla, Tóth Á.).
Ősszel: Gyöngyösi AK–Eger SE 1–2

Jöttek, mentek, itt és ott

EGER SE. Érkezett: Gyurkó Máté (Kazincbarcika), Sós Máté (Budafoki MTE), Oláh Balázs (MVSC-Miskolc), Barta Donát (Mezőkövesd Zsóry FC). Távozott: Vajda Ákos (Füzesabonyi SC-Erőss út) Beliczky Gergő (Bicskei TC), Dulló Martin (Bicskei TC), Kovács Dávid (Putnok FC), Papp Kristóf (Érdi VSE), Schmidt Ákos (Füzesgyarmati SK), Jónyer Kristóf (Füzesgyarmati SK), Jacsó Dávid (Salgótarjáni BTC).
GYÖNGYÖSI AK. Érkezett: Sándor Bence (FC Hatvan). Távozott: Krán Attila, Bezzeg Olivér (mindkettő Gárdony-Agárd), Kovács Dominik (ESMTK), Bődi Péter (Energia SC Gyöngyös)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában