Vízilabda

2024.03.08. 16:47

DIGI-Eger: a pireuszi párharc becsületbeli ügyet jelent

Görögországba utaztak a vármegyeszékhelyi klub hölgyei a LEN női Bajnokok Ligája C-csoportja 5. fordulójának mérkőzésére.

Tóth Balázs

A védekezés ezúttal is nagy súllyal esik latba

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

ETHNIKOSZ PIREUSZ–DIGI-EGER

Pireusz, szombat, 18.00.

A Digi-Eger vezetőedzője, dr. Sike József  szerint a továbbjutás kérdése már a sorsolásnál eldőlt, a csoportelsőségre azok a csapatok voltak toronymagas esélyesek, ahol az alapválogatottak mellett válogatott légiósok is szerepeltek. Az Eger csoportjában ez a Mataró Keszthelyi-Nagy Ritával és három holland világbajnokkal, Európa-bajnokkal.

– Nekünk becsületbeli ügy az Ethnikosz elleni találkozó, örülünk, hogy olyan csapat ellen játszunk, ahol vannak válogatottak – közölte a szakember.

– A görögök szintén olimpiai résztvevők, nem is játszottak rosszul a világversenyeken, főleg az Eb-n, ahol bronzérmesek lettek. Nagyon jó mérkőzést várok, a lényeg, hogy mindkét csapat élvezze a játékot. Nekünk a következő szerdán meccsünk lesz a BVSC ellen, ami annyira fontos, hogy amennyiben ott nyerni tudunk, óriási lépést teszünk a négy közé jutás felé. Erre akarjuk felhasználni az athéni kirándulást. Válogatottjaink nem kapnak pihenőt. A hazaiak zónát védekeznek, nem verekedős játékot kapunk tőlük, s ez felér majd egy jó edzéssel – zárta szavait Sike doktor.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában