Vízilabda

2024.03.20. 21:20

Digi-Eger: így kell visszavágni a Szegednek

Az októberben vendégként elszenvedett 9–8-as vereséget követően hazai medencében tízgólos különbséggel nyert a Digi-Eger a Szeged ellen.

Heol.hu

A brazil Letícia Belorio öt gólig meg sem állt

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A női OB I. alapszakasza 14. fordulójának mérkőzésén:

DIGI-EGER–SZEGEDI VE 16–6 (5–2, 4–1, 3–0, 4–3)
Eger, Bitskey Aladár Uszoda. V.: Kevi T., dr. Donauer M.
EGER: Torma L. – Szilágyi D. 1, Borsi I. 2, Parkes 4, Belorio 5, Bódi F. 1, Szellák. Csere: Balogh V. (kapus), Sóti L. 1, Katona Zs., Weston 1, Lendvai, Keserű, Pogonyi 1. Edző: dr. Sike József
SZEGED: Gyöngyösi B. – Szabó K. 1, Pap M. 2, Tátrai Sz., Pádár B. 1, Botka Zs., Bereczki L. Csere: Kónya (kapus), Baksa B. 2, Bocskay, Torma A., Gálicz Zs., Miklós D., Hasznos. Edző: Szabó Tamás
GÓL–EMBERELŐNYBŐL: 9/6, ill. 4/1.
ÖTMÉTERESBŐL: –, ill. 1/1.
Az első negyed végén 5–2-re majd az utolsó negyed elején már 13–3-ra vezetett az egri gárda. Ahogy a hazaiak elérték az üzemi hőfokot, nem volt kérdés, hogy fölényes győzelem lesz a vége. A brazil Letícia Belorio ötször vette be a Tisza-partiak kapuját, amivel a mezőny legeredményesebb játékosának számított.
DR. SIKE JÓZSEF: – Azért drámai a helyzetünk, mert ősszel vereséget szenvedtünk Szegeden. Ezúttal gyengébben játszottak, mi pedig sokkal jobban. Nem vitás, hogy jobb a játékosállományunk. A lényeg, hogy győztesen hagytuk el a medencét.
SZABÓ TAMÁS: – Gratulálok az Egernek, nagyon meggyőzően, esélyeshez méltó módon játszottak. Próbáltuk velük tartani a lépést, azonban rengeteget hibáztunk. Szorosabb eredményre számítottam.
KÖVETKEZIK: Bajnokok Ligája, C-csoport: Digi-Eger–FTC Telekom, március 23., szombat, 19.00.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában