Atlétika

2024.03.20. 20:54

Eged-hegyi futóverseny: kerek évfordulóhoz érkezett a 13,5 kilométeres próbatétel

Öt korosztály tíz kategóriájában hirdetnek győztest március 24-én, vasárnap a 30. Marshall Fruit Café Eged-hegyi futóverseny végén.

Bódi Csaba

Emelkedők után és emelkedők előtt. Soltész Bálint a tavalyi versenyen

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A három évtizedes múltra visszatekintő esemény szervezőjeként az Egri Atlétikáért Alapítvány kínál versenyzési és találkozási alkalmat kínál atlétáknak, tájékozódási futóknak, triatlonosoknak, továbbá minden lelkes amatőr és profi futónak. A Budai Gyula vezette szervezőbizottság a Kemény Ferenc Sportcsarnok Érsekkert felőli bejáratánál lévő versenyközpontba várja a nevezőket, akik a 11 órakor indítandó rajthelyről vágnak neki a 13,5 kilométeres távnak. Ebből 4,5 kilométer aszfalt, 9 kilométer pedig földút, amelyet mintegy 480 méteres szintkülönbség nehezít.

A 30. Marshall Fruit Café Eged-hegyi futóverseny útvonala

Érsekkert – Hadnagy út – Táncsics M. sétány – Klapka György út – Frank Tivadar út – Szarvas tér – Diófakút út –Legányi út – vízmű – Apollo repülőtér – onnan kijelölt útvonalon, amely nagyrészt az Eged-hegyi tanösvény útvonalát követi az 537 méter magasan lévő Eged-hegyi kilátóig – majd tovább a tanösvényen egy széles, köves úton a szőlők között le a kanyarig, onnan egynyomos, szintén köves ösvényen a volt borgazdaság romos épületéhez, ott jobbra, majd vissza ugyanazon az útvonalon, mint odafelé.

Kategóriák

14–18 évig: ifjúsági férfi/női
19–29 évig: felnőtt férfi/női
30–39 évig: szenior I. férfi/női
40–49 évig: szenior II. férfi/női
50–99 évig: szenior III. férfi/női

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában