Ökölvívás

2024.03.25. 18:55

Egerben lengyelekkel bokszoltak az északi régió legjobbjai

Egerben hangolódtak az április 3-án kezdődő Utánpótlás Magyar Kupa küzdelmeire a térség legjobb ökölvívói. Az egri és régióbeli bokszolók lengyel és erdélyi ellenfeleikkel is csatába szálltak.

Tóth Balázs

A csapattalálkozót a házigazdák nyerték

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Észak-Magyarország és a lengyel Kárpátok Régió ökölvívóinak csapattalálkozója adta a kétnapos egri rendezvény a vázát. Az eseményen több mint nyolcvan bokszoló vett részt, amelyre már előzőleg kialakították az azonos képességű párokat. Ellátogattak Egerbe az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub – Felcsút SK sportolói is. Akiknek a régióból nem találtak megfelelő ellenfelet, azoknak Csepelről, illetve Hajdúszoboszlóról hívtak partnereket.
Az esemény főszervezője, Dorkó Péter elmondta: próbálják a versenynaptárat úgy alakítani, hogy megfelelően fel tudjanak készülni a nagyobb versenyekre. A csapattalálkozó az április 3-án kezdődő Magyar Kupára jelentett minőségi felkészülést. 

– A hétvégi viadalra tizenhárom egri kapott meghívást, Nagy Viktória, Dorkó Laura, Asztalos Hunor, Danyi Dániel, Dienes Krisztián és Ádám Attila is jól szerepelt. Reméljük, hogy kitart a lendület tavasszal – jegyezte meg Dorkó Péter, majd gyógyulást kívánt tanítványának, Horváth Péternek, aki térdsérülést szenvedett.

A mostanihoz hasonló küldöttséggel terveznek részt venni az egriek a Magyar Kupán is, amely az idei serdülő és junior válogatott kerettagság szempontjából kiemelt jelentőségű. Dorkó Péter szerint a serdülőknél Pócsik Orsolya, Dorkó Laura és Asztalos Hunor esélyes a válogatott edzőtáborozásra és versenyzésre, míg a juniorok között a cél az, hogy Járdán Emese is a válogatott környékére kerüljön. Az edző Berki Brendon és Bangó Roland esetében a döntőbe kerülést tűzte ki célul a Magyar Kupában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában