Úszás, kerékpár

2024.03.29. 08:41

Négy napon belül két diákolimpiai bajnoki címet szerzett az egri leány

A Katona család két leány tagja két sportágban három éremmel gyarapította dicsőséglistáját a Diákolimpia Országos Döntőjében.

Bódi Csaba

Katona Korinna (balról) első, Katona Amina pedig harmadik helyen végzett országúti kerékpározásban

Forrás: Beküldött fotó

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Gyakorló Általános Iskola- Gimnázium- Alapfokú Művészeti Iskola 8.a osztályos tanulójaként Katona Korinna négy nap alatt duplázott diákolimpiai bajnoki címből.  Előbb az Egerben rendezett úszás országos fináléban diadalmaskodott, ahol 100 méter gyorson, hatalmas hajrával, 1:04:07 perces idővel ért elsőként célba. 

A folytatást az országúti kerékpározás legjobbjainak próbatétele követte. 

A debreceni esemény egyéni időfutamánnak 10 kilométeres távján óriási szélben tekertek a fiatalok. Korinna nagy fölénnyel, 16:07 perces idővel győzött az U17-es kategóriában.

Katona Korinna az egri úszó döntőben is remekelt
Forrás:  Beküldött fotó

A Katona család ifjabb tagja, Amina a Gyakorló iskola 5.b osztályos tanulójaként, ugyancsak az országúti kerékpározás döntőjének végén állhatott dobogóra. Ő az U15-ös kategória erős mezőnyében  11:24 perc alatt teljesítette az előírt 6 kilométert, ami bronzérmet jelentett számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában