Karate

2024.03.04. 13:21

Vajner Zsombor diákolimpiai bajnoki címet szerzett a tarnaméraiaknak

Bronzéremből négy jutott az abasári székhelyű Tekeres SK tarnamérai csoportjának, miközben egy ezüstmedált és egy bajnoki címet is nyertek Kismárton József tanítványai a Knock Down Diákolimpia Döntőjében.

Bódi Csaba

Kismárton József (kékben) és Tóth Attila (feketében) méltán lehetett büszke a tarnaméraiak teljesítményére

Forrás: Beküldött fotó

Az egyetlen diadal Vajner Zsombor nevéhez fűződik, aki küzdelemben (kumite) utasította maga mögé vetélytársait, míg Nagy Levente formagyakorlatban (kata) a második helyig jutott a csongrádi fináléban. A IKO Nakamura Hungary szervezethez tartozó Tekeres SK fiataljai 18 világszervezet 50 egyesületének 437 versenyzője között mérették meg magukat.

– Mindenekelőtt köszönetünket fejezzük ki Shihan Brezovai Sándornak és a verseny rendezőinek, továbbá hálásak vagyunk Shihan Tóth Attilának a felkészülés során nyújtott szakmai támogatásért – mondta Kismárton József. 

– Rajtuk kívül feltétlenül említést érdemel a Bott Hungária Kft., a szülők és Kisbenedek Péter, aki végig kitartóan biztatta a mieinket, így Balogh Noelt, Kiss Tóth Ádámot, Dobi Tamást és Halász Krisztofert is. Utóbbiak derekas helytálltak, de a nagy létszámú mezőnyben nem sikerült eljutniuk a dobogóig.

A tarnamérai csoport eredményei

KUMITE (küzdelem)
1. Vajner Zsombor
3. Dobi Balázs
3. Kis Mátyás
3. Rex Kiss Liza
3. Lányi Levente

KATA (formagyakorlat)
2. Nagy Levente
4. Dobróka Dóra

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában