Labdarúgás

2024.04.11. 17:14

Andornaktályán a Heréd LC: veretlenek viadala következik

Tavasszal még veretlen csapatok mérkőznek a Heves vármegyei I. osztály 19. fordulójának andornaktályai rangadóján.

Bódi Csaba

A várható kezdőcsapatok

Forrás: Heves Megyei Hírlap grafika

Szombat, 16.30:

MARSHALL-ASE (4.)–HERÉD LC (5.)

Andornaktálya. V.: Varga Flórián (Kiss D., Zsélyi – Nógrád vármegyei játékvezetők)

– Jó mérkőzésen fegyelmezett játékot várok a csapattól, ahol a motivációval egészen biztosan nem lesz gond – mondta az andornaktályaiak edzője, Kovács Zsolt. 

– Ugyancsak fontos, hogy nem görcsölünk rá a meccsre, fölösleges terhet nem helyezünk a játékosokra. Viszont mindent megteszünk annak érdekében, hogy a saját elképzeléseink szerint alakuljon az összecsapás. Tiszteljük az ellenfelünket, képben vagyunk az eredményeiket illetően, ezzel együtt csak egy cél vezérel bennünket, ezt pedig a pontok itthon tartása jelenti. A keretünkből egyedül Nagy Viktor hiányzik munkahelyi elfoglaltság miatt.

A Marshall-ASE csapata tavasszal eddig lejátszott négy meccséből hármat megnyert (Maklár 1–0, Heves 2–1, Petőfibánya 5–1), egyszer pedig döntetlent játszott (Egerszalók, 3–3). 

Eközben a herédiek sem tétlenkedtek, amit bizonyít a sorban elért négy győzelem (Bélkő SE-Bélapát 4–1, Maklár 3–2, Heves 4–1, Petőfibánya 5–1). A két csapat között egy helyezés és három pont a különbség az ASE javára, ám vendégsiker esetén megelőzik vendéglátójukat a piros-fehérek, akik kicsit előrébb is tekintenek.

– Jelenleg öt pontra vagyunk az érmes helyezéstől, de megcélozzuk a dobogót, ehhez pedig fontos állomásnak számít az andornaktályai mérkőzés – közölte a herédiek edzője, Német Gyula. 

– Azt már a télen éreztem, hogy jól sikerült a felkészülésünk, és az igazolások is a tervek szerint alakultak, amihez még hozzájárult, hogy az edzéslátogatottság tovább nőtt, és a játékosok keményen beleálltak a munkába. A tavasszal aratott győzelmek leginkább ezen tényezők számlájára írhatók. Most pedig már – először az idény során – azzal a kellemes gonddal találtam magam szembe, hogy a 19 futballistából álló keretből ezúttal csupán két fiatal labdarúgónk nem áll rendelkezésre. Ebből adódóan a kezdőcsapatot illetően kialakult versenyhelyzetet kell megfelelően kezelni. Ez pluszerőt és -ösztönzést jelent, amiből szeretnénk a lehető legtöbbet kihozni. A Marshall-ASE nagyon jó csapatot alkot, otthon játszva pedig – ahogy ez érvényes más gárdákra is – a hazai pálya előnye is mellettük szól. 
Ősszel: 0–1.  

A bajnokság állása
Forrás:  adatbank.mlsz.hu

A további mérkőzések

Szombat, 16.30:
EGERSZALÓK (8.)–GYÖNGYÖSHALÁSZ (3.)
Egerszalók. V.: Mencsik László (Derda N., Somogyi)
Ősszel: 0–0 

BÉLKŐ SE-BÉLAPÁT (11.)–LŐRINCI (2.)
Bélapátfalva. V.: Panyi Kristóf (Molnár D., Csathó)
Ősszel: 1–8 

EGER II. (13.)–MAKLÁR (6.) 
Eger, Szentmarjay stadion. V.: Lucián János (Bodó I., Pápista)
Ősszel: 0–4 
PETŐFIBÁNYA (12.)–FÜZESABONY-ERŐSS ÚT (1.)
Petőfibánya. V.: Németh Szabolcs (Németh M., Németh G.)
Ősszel: 0–7 

Vasárnap, 16.30:
HEVESTHERM-HEVESI LSC (9.)–ENERGIA SC GYÖNGYÖS (7.)
Heves. V.: Varga László (Szigetvári Zs., Juhász S.) 
Ősszel: 1–2 
Szabadnapos: Besenyőtelek (10.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában