Ökölvívás

2024.04.10. 12:56

Dorkó, Asztalos: aranyérem és különdíj

Három arany-, négy ezüst- és egy bronzérmet szereztek az Egri Városi Sportiskola (EVSI) versenyzői a Pécsen rendezett Utánpótlás Magyar Kupán, amely az U12-es, a serdülő és a junior korosztálynak kínált megmérettetést.

Sike Károly

Asztalos Hunor a jövő egyik nagy reménysége

Forrás: EVSI

A négynapos rendezvényen összesen 365 versenyző lépett ringbe, közülük ötvenhatan az U12-esek között, száznegyvenöten a serdülő korcsoportban, míg százhatvannégyen a junioroknál bokszolhattak. A 11 főt számláló egri gárda nyolc érmet vihetett haza.
– A serdülőknél az aranyérem mellé Dorkó Laura a legjobb lány, Asztalos Hunor a legjobb fiú versenyzőnek járó különdíjat is bezsebelte. Menedzselésük a magyar ökölvívás érdeke. Ketten együtt öt mérkőzést vívtak, ami összesen nem volt öt menet. A junioroknál Bangó Roland és Berki Brendon ezúttal is hozta a tőlük megszokott magas minőséget. – fogalmazott az EVSI szakosztály-vezetője, Dorkó Péter.

Az egri éremszerzők

U12
Lányok, 40 kg: 2 Nagy Viktória 
Fiúk, 40 kg: 2. Harkály Sándor
SERDÜLŐK
Lányok, 54 kg: 1. Dorkó Laura 
Fiúk, 46 kg 3. Balog Bence. 50 kg: 1. Asztalos Hunor
JUNIOROK
Lányok, 44 kg: 2. Járdán Emese
Fiúk, 66 kg: 2. Bango Roland. 70 kg: 1. Berki Brendon

Gyöngyösre három érem került
A Nehézatlétikai Boksz Klub Gyöngyös (Bobby’s Gym) négy versenyzője közül hárman is beverekedték magukat a döntőbe, ahol Molnár Gábor révén aranyérem is jutott a gyöngyösieknek.
A Juhász Roland és Nagy László által irányított klub versenyzőinek eredményei. Serdülők, 60 kg: 2. Somodi Zalán. Juniorok, lányok, 52 kg: 2. Fazekas Luca. Fiúk, 54 kg: 1. Molnár Gábor

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában