Tájfutás

2024.04.01. 19:43

Egri VSI-Egri Spartacus: a Bakonyban keződött az idei pontgyűjtés

Az Egri Városi Sportiskola tájfutó szakosztálya és az Egri Spartacus SE tájfutói Hajmáspuszta térségében az utánpótlás és a felnőtt kategóriákban tették próbára tájékozódó és állóképességüket, illetve gyűjtötték be a 2024-es év első bajnoki pontjait.

Heol.hu

Az egriek veszprémi terepen versengtek

Forrás: Máthé István

A Veszprém vármegyei helyszínen a fiatalok háromfős csapatokban tömegrajtos versenyformában, míg a szeniorok ultra hosszútávon egyéniben vetélkedtek egymással az országos bajnokságon.

„A Bakonyban szokatlan löszös talajnak köszönhetően a rendkívül látványos, szabdalt, részletgazdag domborzat mély és meredek falú árkok és metsződések sűrű rendszerével, nagyobb völgyekkel, helyenként könnyen omló falú horhosokkal igen nehéz tájékozódási feladatot és fizikai kihívást jelentett” – szerepel a klub beszámolójában.

Az FN 18, 20 és 21 kategóriában a csapattagok eltérő hosszúságú pályát teljesítettek. Az első a legrövidebb, a harmadik a leghosszabb távot futotta, végül a tagok időeredményét összeadva alakult ki a bajnoki sorrend.

Az egriek helyezései

N20A: 
4. Egri VSI-ESP (Kovács Dorina, Bóta Dorina, Takács Emese)
F21A:
6. Egri VSI-ESP (Korózs Attila, Bárány Tamás, Jacsó Barnabás) 
14. Egri VSI-ESP (Varga Gergő, Borbás Péter, Kiss Mikes Tamás)
F18A:
8. Egri VSI-ESP (Bóta Dorka, Zsilvölgyi Zsombor, Jónás Botond)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában