Labdarúgás

2024.04.28. 20:14

FC Hatvan: sárga lapból 10 akadt, gól csak egy, de nem hazai részről

Hiányzók sora miatt nehéz meccs várt a hatvaniakra az NB III. Északkeleti csoportjának 26. fordulójában, ahol a vendég karcagiak örülhettek győzelemnek.

Füzesi Bálint

Menczeles Iván kapuját egyszer tudták bevenni a karcagiak

Forrás: Pesti József/Új Néplap

FC HATVAN–KARCAGI SE 0–1 (0–0)

Hatvan, Népkerti Sporttelep, 300 néző. Vezette: Drabon Barnabás (Csákó, Bán).
HATVAN: Menczeles – Tarjáni (Vince A., 64.), Fekete K., Szabó Sz., Nagy Zs., Dinka – Bodnár A., Mundi, Czibolya, Fellner (Kapitány, 88.) – Burzi A. Vezetőedző: Zoran Szpisljak.
KARCAG: Fedinisinec – Nikics, Győri Á., Székely D. (Karmacsi, 81.), Csala, Maruscsák, Csiki N., Andrics (Erdei, 88.), Constantinescu, Vona (Kristóf, 46.), Caba. Vezetőedző: Varga Attila.

A Hatvanban ismerős vendégként viszontlátott Varga Attila által trenírozott Karcag ellen három vereség után igyekezett pontot szerezni a hazai csapat. Ez nem ígérkezett könnyűnek, mivel a Zagyva-partiaknál Karácsony Dávid, Takács Bence, Benkó Dominik, Kitl Krisztián, Sárossy Dániel, Kanálos Péter és Panyi Attila sem léphetett pályára ilyen-olyan okok (sérülés, betegség, eltiltás) miatt.

Az első félidő lüktető játékot hozott, mindkét csapatnak voltak lehetőségei. a szünet után azonban a Karcag egyre inkább átvette a játék irányítását és a 66. percben szöglet utáni lövéssel Győri Ábel révén megszerezte a vezetést. A hajrában a Hatvan mindent megtett az egyenlítésért, míg a karcagiak kontrák után növelhették volna előnyüket, de az eredmény már nem változott.

A paprikás hangulatú, tíz sárga lapot hozó találkozón végül pont nélkül maradt a Hatvan, de mivel a Tiszafüred sem nyert, Zoran Szpisljak együttese továbbra is bennmaradó helyen várhatja a bajnokság hajráját.
GÓL: Győri Á. (66.)
JÓK: Menczeles, Szabó Sz., Nagy Zs., Fekete K., Burzi A. ill. az egész vendégcsapat.

A játéknap teljes eredménylistája
Forrás:  adatbank.mlsz.hu

ZORAN SZPISLJAK: – Iszonyatosan nehéz helyzetben kezdtük ezt a meccset, mivel nyolc sérült, illetve eltiltott játékost kellett nélkülöznünk. Ettől függetlenül már a meccs elején kialakítottunk két nagy ziccert, de sajnos ezeket nem használtuk ki. Ezután a Karcag fölénk nőtt, nyomás alá helyezett bennünket, de szervezetten, s agresszívan védekeztünk. Azonban egy rögzített szituáció után nem sikerült az öt és felesnél felszabadítani, s a vendégek betaláltak, amivel el is vitték a három pontot. A hozzáállással, a mentalitással és az akarattal teljes mertekben elégedettnek kell lennünk, s örülünk, hogy a távolság a mögöttünk állókhoz képest nem sokat változott. Van hátra még meccs, ahol meg kell szereznünk a bennmaradáshoz és az NB III.-as tagsághoz szükséges „vízumot”.
VARGA ATTILA: – Meglepő volt, hogy ezen a mérkőzésen a 66. percig nem vezettünk, hiszen a mi akaratunk érvényesült, kreatívabbak voltunk. Az eredménnyel elégedett vagyok, de ennyi helyzetből több góllal kellett volna nyernünk. Örülök, hogy a játékosok hozzáállása kifogástalan volt.

Az Északkeleti csoport állása
Forrás:  adatbank.mlsz.hu

KÖVETKEZIK: SBTC–FC Hatvan, május 5., vasárnap, 17.00. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában