Labdarúgás

2024.05.18. 11:11

Az Egerszóláti SK futballistája is az élére állt az ötéves tenki kisfiú megsegítésének

Ha minden huszadik ember egy doboz cigi árát adná oda, akkor kényelmesen meglenne ez a pénz – állítja az Egerszóláti SK labdarúgója. Zsidó László az ötéves tenki kisfiú, Lázár Levente megsegítésére szervez gyűjtést.

Bódi Csaba

Lázár Levente nagyon szeretne élni

Forrás: Beküldött fotó

Egy hét múlva, május 25-én rendezik az Egerszólát SK–Domoszló SK Heves vármegyei II. osztályú labdarúgó-mérkőzést, amelyen egy szempontból mindenképp eltér a megszokottaktól. A meccs ugyanis a bajnoki pontokon túl jótékony célt szolgál, méghozzá a hazaiak futballistájának kezdeményezésére.

– Az évek alatt megtanultam, hogy Egerszólát különleges település – fogalmazott Zsidó László. 

– A község lakói már többször tanúbizonyságot tettek összefogásról és emberségből. Az Egerszólát SK és Domoszló SK vezetőségével, illetve tagjaival karöltve azért indítunk gyűjtést, hogy segítsünk Lázár Leventének. Az ötéves tenki kisfiú nagyon szeretne élni, ám rendkívül ritka izomsorvadásos betegségben szenved, aminek neve Duchenne-féle izomdisztrófia. 

Levi szülei zöld utat kaptak egy amerikai kezelésre, amelynek költsége szinte felfoghatatlan: 1,3 milliárd forint. 

Mióta szülő vagyok, más szemmel látom a gyerekekkel kapcsolatos dolgokat és hiszem, hogy sikerülhet ezt összegyűjteni. Felfoghatatlan összegről van szó. Viszont, ha belegondolok, hogy amennyiben minden huszadik ember egy doboz cigaretta árát adná erre a célra, akkor kényelmesen meglenne ez a pénz. Így már mindez nem is tűnik olyan elérhetetlennek. 

Amióta Zsidó László (középen) szülő, másképp látja a világot 
Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A 37 éves labdarúgó a Domoszló elleni mérkőzésre meghívta Leventét és az édesanyját. A pálya mellé adománygyűjtő dobozt helyeznek ki, mindenki eldöntheti, hogy a lehetőségeihez képest tud-e, szeretne-e hozzájárulni a kezdeményezéshez. A gyűjtés, az adakozás nem kötelező. 

– Kérek mindenkit, hogy minél többen vegyenek részt a mérkőzésen, ezzel is jelezve Levinek, hogy vele vagyunk! 

A kisfiúnak van egy licitálós oldala, ahol bármilyen tárgyat árverésre lehet bocsátani az ő érdekében. Amennyiben csak egy mosolyt tudunk csalni az arcára, már megérte. Mutassuk meg, miért vagyunk mi az Egerszólát – zárta szavait Zsidó László.

De jó lenne még sokáig labdázni!
Forrás:  Beküldött fotó

Lázár Levente - Legyőzünk Duchenne Alapítvány

Számlaszám: 10918001-00000115-65900016 
IBAN: HU45 1091 8001 0000 0115 6590 0016
SWIFT code: BACXHUHB
Adó 1 százalék felajánláshoz adószám: 19317995-1-10

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában