Labdarúgás

2024.05.16. 14:45

Dr. Vass Géza-kupadöntő: terítéken a célfutball és a „durrbele” foci

Csokorba gyűjtöttük a maklári győzelemmel véget ért 21. Dr. Vass Géza-kupadöntő után elhangzott véleményeket, amelyet az edzők, illetve a vármegyei igazgató és a finálé legjobb játékosa mondott portálunknak.

Bódi Csaba

Öröm a köbön a maklári hármas után

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A Sipos Lajos és Csomós János irányította Maklár nem a Lőrinci elleni bajnoki formáját (1–6, 0–3) mutatta a besenyőtelki mérkőzésen.  Az MSE jobban „harapott”, mint papíron esélyesebb ellenfele, ami a duplázó Sárosi Gábor vezényletével kupasikert ért a lebonyolítást illetően magasabb polcra helyezett  fináléban.

Sipos Lajos (maklári edző): – A Lőrincivel szembeni két bajnoki vereség után az igazi énünket ezúttal mutattuk meg. Igaz, nem gondoltuk túl a játékunkat, de a célfutballt szenzációsan játszották a fiúk és olyan védekezést mutattak be, ami ebben az idényben még egyik mérkőzésen sem sikerült. Nehéz időszak van mögüttünk, ám most is igazi csapatként működtünk és megérdemelten nyertünk úgy, hogy a még a gólkülönbség sem túlzott.

Gulyka Zsolt (lőrinci edző): – Ugyanolyan motivációval léptünk pályára, mint az ellenfél. Az első gól burleszkfilmbe illő jelenet végén született, onnantól maklári részről a „durrbele” foci működött, miközben nekünk a labda háromszor is kifelé pattant a kapufáról. Nem keresek kifogást, gratulálok az ellenfélnek, ma ennyi volt bennünk.

Farkas Ádám (MLSZ Heves vármegyei igazgató): – Gratulálok a döntőbe jutott csapatoknak, amelyek színvonalas mérkőzésen mindent megtettek a győzelemért. Köszönöm Besenyőtelek polgármesterének, Bozsik Csabának, egyben az általa elnökként vezetett Besenyőtelek SC tagjainak és Vass István technikai vezető családjának a munkáját, ahogy a szervezésben végzett tevékenységért kollégáimnak, valamint a játékvezetőknek is kijár a dicséret. Nagy örömmel vettük, hogy dr. Vass Géza leánya és családja megtisztelte a rendezvényt. Hiszem, hogy sikerült méltó szintre emelni a rendezvényt, miközben levonjuk a tanulságokat és a jövőben még inkább igyekszünk a kupadöntő fényét növelni. 

Vojtekovszki Mártonnak Farkas Ádám vármegyei igazgató gratulált 
Forrás:   Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Sárosi Gábor: – Ez volt az első kupadöntőm és ezzel együtt az első győzelmem. Hihetetlenül boldog vagyok, annál is inkább, mert 33 évesen két gólt tudtam szerezni. A szezon legjobb játékát nyújtottunk és úgy érzem, megérdemelten hódítottuk el a trófeát.

A 21. Dr. Vass Géza-kupadöntőben:

MAKLÁR SE–LŐRINCI VSC 3–0 (1–0)
Besenyőtelek, dr. Vass Géza Sporttelep, 150 néző. V.: Harnos Csaba (Juhász B., Lovas).
MAKLÁR: Tuza – Noszek, Besenyei (Géczi, 92.), Mága (Hajdu, 46.), Baji (Nagy B. J., 80.), Jéger (Derda D., 89.), Vojtekovszki (Szeles, 92.), Koós, Bacsó, Fügedi, Sárosi. Edzők: Sipos Lajos és 
Csomós János.
LŐRINCI: Áll – Gál, Nyerges, Gohér, Hegedűs, Nagy B. G. (Czakó, 82.), Tari, Oláh Á., Kovács G. (Báti, 60.), Zöldi, Molnár E. J. Edző: Gulyka Zsolt.
GÓL: Sárosi (39., 96.), Vojtekovszki (55.).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában