Labdarúgás

2024.06.10. 21:56

Eger SE U10: a topklubok között még értékesebb az újonc gárda bronzérme

Nem kis meglepetést okozott harmadik helyezésével a Dunamenti Iskola Gyermek Liga U10-es korosztályában első alkalommal indult Eger SE csapata.

Bódi Csaba

A Dunamenti Iskola Gyermek Liga U10-es korosztályának idei harmadik helyezettje, az Eger SE csapata

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A fiataloknak hétfőn délután a Felsővárosi Sporttelepen tartott éremátadón a Liga képviseletében Moskovits Gábor gratulált, és egyben átnyújtotta az Egri-Erbstein Ernő portréjával díszített serleget és a bronzérmeket.

Moskovits Gábor (jobbra) képviselte a Dunamenti Ligát az éremátadón
Forrás:  Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

– Néhány évvel ezelőtt Tóvizi Tamás kollégámmal arra jutottunk, hogy a kis korosztályban nem megoldott a minőségi versenyeztetés – mondta Moskovits Gábor. 

– Ezért gondoltuk azt, hogy talán a nagyobb korosztályok bajnokságaihoz hasonló torna rendszert érdemes lenne létrehoznunk, ahol azokat a csapatok hívjuk meg a mezőnybe, amelyeknél véleményünk szerint minőségi munkát végeznek. Évről évre alakítjuk és egy kicsit frissítjük a résztvevők körét. Egerben nagyon jó irányba ment el az utánpótlásképzés, egyre magasabb szintet képviselnek a csapatok. A Györök Tamás utánpótlás szakmai igazgatóval történt egyeztetést után úgy véltük, érdemes lenne az egri srácokat is benevezni. 

A mostani eredmény is mutatja, hogy ez a lépés abszolút indokolt volt, mert nemcsak felvették a versenyt az egriek, hanem a jó csapatok közé is tartoztak. Ebben a sorozatban hétről hétre olyan kihívás elé tudjuk állítani a gyerekeket, amelyeket még éppen meg tudnak ugrani. A fejlődéshez az kell, hogy ne legyen túl kicsi, de ne is legyen túl nagy a kihívás, ami elé állnak, és ez a bajnokság ezt tudja nekik adni.

Az U10-es végeredmény

Az idei pontvadászatban csak a bajnok UTE Labdarúgó Akadémia és az ezüstérmes Budapest Honvéd-MFA végzett az bronzmedált szerzett egriek előtt. Nagy Barbara edző tanítványai közül egy évvel fiatalabbként a kilenc esztendős Kun Levente kiemelkedő teljesítményét különdíjjal ismerték el a szervezők.

Ahogy Kun Leventének, úgy a többieknek is gratulált az Eger Labdarúgó Sport Kft. nevében Szabó Róbert ügyvezető és a Györök Tamást helyettesítő dr. Vitányi László.

– A klubvezetés nevében köszönöm a lehetőséget, hogy elindulhattunk itt, a Dunamenti Ligában – fogalmazott Szabó Róbert.

 – Minden korosztály nevében mondhatom, hogy nagyon élveztük az egész tornát, és nagyon büszkék vagyunk az U10-es csapatunkra, hogy az első évben már helyezést tudtunk elérni ebben nagyon nívós és jól szervezett sorozatban. Jómagam majdnem minden fordulót láttam, és tapasztalam, hogy nem csak egy napon, hanem hosszú bajnoki idényben állt helyt folyamatosan a csapat. Arra kérlek azonban benneteket, hogy ne bízzátok el magatokat, hanem merítsetek erőt, és próbáljátok meg jövőre is hasonló jó eredményeket elérni.

Dr. Vitányi László szakmai oldalról közelítette meg a témát.

– Mi, akik edzőként dolgozunk, és ott voltunk a Dunamenti Liga születésénél, pontosan tudjuk, hogy milyen sorozatról van szó, és nagyon szerettünk volna a csapatainkkal jelen lenni – közölte a szakember. 

– Most már más is tudja, amit mi, hogy ez egy igen értékes korosztály. Nem véletlen, hogy bárhová megy a csapat Európában, mindenhol leteszi a névjegyét. Idetartozik, hogy a szülők is megmutatták, igazi magyar virtus van bennük is. Mindez mindenképpen dicsérete a korosztálynak, a játékosoknak és értelemszerűen a szakmai stábnak is. Noha Nagy Barbara azt mondta, hogy az eredmény nem mindig számít, de ha nem számítana, akkor nem indultunk volna el mondjuk egy ilyen bajnokságban. Akkor csak a Bozsik-programon szerepelnének ezek a játékosok. 

Valahol igenis számít az eredmény, főleg, ha ilyen tehetséges gyerekekről van szó. 

A köszönet mindenkit megillet, de a legfontosabb, hogy a szülőknek is megköszönjük mindezt. Ennyi hétvégén ennyi programra, ennyi tornára és minden egyébre elvitték a srácokat és még mellette a Dunamenti Ligán is ott voltak, teljes mellszélességgel mögöttük állva, ha esett, ha fújt, ha sütött a nap. Le a kalappal előttük! Jómagam mindig azt szoktam mondani, csak egy helyet kell javítani a következő évben. Legyen így!

Az Eger SE U10-es korosztályban bronzérmes csapatának tagjai

KAPUSOK: Filep Zalán, Nagy Bence, Dancs Dominik
MEZŐNYJÁTÉKOSOK: Tanárki-Fülöp Sára, Czinege Balázs, Király Soma, Juhász Örs, Czank Csongor, Kun Levente, Lévai Marcell Áron, Roszkos Lénárd, Domoszlai Olivér, Nádaski Zétény, Kereszturi Olivér, Kovács Bence, Szabó Zente, Menyhárt Tamás, Telek Marcell, Veres Ádám, Horváth Ádám
VEZETŐEDZŐ: Nagy Barbara

Együtt minden sikerülhet, a bronz is
Forrás:  Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában