Labdarúgás

2024.06.09. 19:52

Jázmin út-Vámosgyörk: Kotka Robi emléke és a hatodik arany

Egykori csapattársukat az önfeledt pillanokban sem feledték a vármegyei II. osztályú bajnoki címet szerzett vámosgyörki futballisták, aki a VSE hatodik aranyára lehetnek büszkék.

Bódi Csaba

Tari Zoltán és Bagi Krisztián kezében Kotka Róbert versenyengedélye látható

Forrás: Czímer Tamás/ Heves Megyei Hírlap

Az aranyéremről döntött Jázmin út-Vámosgyörk–Domoszló SK mérkőzés (2–0) lefújását követően a nézők pezsgővel fogadták Bagi Krisztiánékat, majd ünnepeltek az aranylábúakkal, mi több, olyan csoportkép is készült, ahol a hozzátartozók együtt szerepelnek a futballistákkal, kifejezve, hogy ezt a közösséget valóban nem csak a labdarúgók alkotják.

Az első helyezettet megillető serleget és a medálokat, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) Heves vármegyei igazgatója, Farkas Ádám adta át a vámosgyörkieknek. A kupát a VSE csapatkapitányaként Galó Kristóf emelhette a magasba. 

Az érzelemdús pillanatokban Kotka Róbertről sem feledkeztek meg a bajnokok. Játékostársukat 2023 nyarán, életének 32. évében tragikus hirtelenséggel veszítették el Palik Viktorék. Neki is ajánlották a klubtörténet hatodik aranyát Gedei Zoltán és társai.

Fél tucat elsőség

A vámosgyörkiek az 1954-ig visszatekintő futballadattár szerint történetük során a hatodik bajnoki címüket nyerték. Az első arany a csak tavaszi idényt magában foglaló 1970-es évhez kötődik a Gyöngyösi járás első helyezettjeként. Utána 1978/79-ben (Gyöngyösi járás, B osztály), majd 1994/95-ben (Gyöngyös körzet) ért csúcsra a VSE. A 2002/03-as szezont már a Heves megyei II. osztály aranyérmeseként zárta a gárda, 2015/16-ban pedig a megyei III. osztályt megnyerve váltott osztályt a klub. Ezt követte most a 2023/24-es kiírás bajnoki címe. Az I. osztálytagjaként eddig csak a 2004 és 2007 közötti három idényben szerepelt a Vámosgyörk. 



 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában