VÍZILABDA

2018.01.23. 19:12

Decker Ádám: utolsó esély a felzárkózásra

Felzárkózhat a B-csoport élmezőnyéhez a ZF-Eger férficsapata, amennyiben sikerrel veszi a Bajnokok Ligája-címvédő Szolnok elleni idegenbeli rangadót.

Fenyves Balázs

Decker Ádámék tisztában vannak vele, hogy nem nekik áll a zászló Fotó: Lénárt Márton

A férfi Bajnokok Ligája B-csoportjának 7. fordulója:

SZOLNOKI VSC (2.)–ZF-EGER (4.)

Szolnok, szerda, 18.30. (Tv: Sport2). V.: Sztavridisz (görög), Naumov (orosz).

A papírforma persze mást mondat, ugyanis, ha az elmúlt másfél év Eger–Szolnok összecsapásait vesszük alapul, akkor 8–1 az állás. És sajnos nem ide... Ezen kilenc mérkőzés alatt lehet emlékezni Magyar Kupa-döntőre, két Szuperkupára, három bajnoki fináléra és Bajnokok Ligája-elődöntőre is.

A B csoport állása:

Szerda este a legrangosabb európai kupasorozat jelent megméretést, ezúttal viszont még „csak” a széria főtábláján, ahol a csoportkör mértani fele következik. A 2017/2018-as kiírásban most jön az utolsó olyan ellenfél, amellyel szemben még nem játszott a ZF – legalábbis a BL-ben. Ugyanis december végén a magyar szuperkupát meggyőző fölénnyel hódították el Cseh Sándor, mindent megnyerő tanítványai az Eger ellenében.

A még Final Eight-et érő pozícióban tanyázó hevesiek a szolnoki találkozó jelenti az utolsó esélyt, hogy felzárkózzanak az élmezőnyhöz. A Pro Recco, Szolnok, Spandau hármas 15–15 ponttal vezeti a csoportot, és csak őket követően, öt egységgel lemaradva jönnek az egriek. Ezúttal ráadásul két csúcsderbit is rendeznek, amíg Kovács Gergőék a Tiszaligetben ugranak medencébe, addig Olaszországban a német csapat lesz vendég, vagyis elméletileg két együttest is két pontra közelíthetnek meg Dabrowski Norbert és Petrovai Márton legényei.

Decker Ádámék tisztában vannak vele, hogy nem nekik áll a zászló Fotó: Lénárt Márton

– Mi is úgy készülünk, hogy most, vagy soha, ez az utolsó esély a felzárkózásra – erősített rá Decker Ádám, a ZF-Eger világbajnok játékosa. – Azzal is tisztában vagyunk, hogy nem nekünk áll a zászló, főleg nem Szolnokon, de úgy készülünk, ha van keresnivalónk az élmezőnyben, akkor itt, és most kell megmutatnunk, mit tudunk. Ez lesz az év első fontos meccse, és az igazat megvallva, bőven van hová javítanunk a Szolnokkal szembeni mérleget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában