FUTSAL

2018.03.21. 18:45

Gyöngyösön Costa Rica legjobbjai ellen

Új kapitánnyal érkezik a magyar válogatott.

B. Cs.

Tíz évvel ezelőtt Lódi Tamásék (jobbra) nagy örömet szereztek a nézőknek Archív fotó: Lénárt Márton

Tíz évvel ezelőtt valóságos futball – pontosabban futsal – lázban égett Gyöngyös. A 2017 decemberében átadott sportcsarnok világbajnoki selejtezőcsoport mérkőzéseinek volt nagyon profi házigazdája. A jelenlévők bizonyára szívesen emlékeznek vissza a négyes tornára, amelyen a szövetségi kapitányként Kozma Mihály vezette együttes mindhárom mérkőzését megnyerte, s így Lengyelország, Macedónia és Anglia előtt megnyerte a kvartettet.

Tíz évvel ezelőtt Lódi Tamásék (jobbra) nagy örömet szereztek a nézőknek Archív fotó: Lénárt Márton

Idén nincs ilyen tét, a férfi A-válogatott ebben az évben ugyanis csupán felkészülési találkozókon lép pályára. Következő tétmérkőzéseit – a 2020-as világbajnokság selejtezőit – 2019-ben játssza, majd 2020-tól következik a 2022-es Európa-bajnokság új rendszerben lebonyolítandó selejtezősorozata. A nemzeti csapatot a spanyol Sito Oliviera távozása után immár Turzó József irányítja. A 37 éves szakember vezetésével a magyar együtt április 4-én, szerdán 18 órától Costa Rica ellen lép pályára Gyöngyösön.

A válogatott fellépése mindig különleges alkalom. Ezúttal a 2008-as évforduló miatt ez még inkább igaz.

Címkék#futsal

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában