VÍZILABDA

2018.04.20. 16:18

Szolnok vagy FTC, ez itt a nagy kérdés

A Fradi ellen 0–6-tal indulnának Lőrincz Bálinték.

F. B.

Lőrincz Bálintékra kiemelt meccs vár Fotó: Lénárt Márton

A férfi OB I. középszakasza felsőházának 8. fordulója:

ZF-EGER (3.)–SZOLNOKI VSC (1.)

Eger, Bitskey uszoda, vasárnap, 15.00. (TV: M4 Sport). V.: Molnár P., Németh A.

Igazából még ki sem tudtuk rendesen beszélni a Bajnokok Ligája csoportköréből történő továbbjutást, vasárnap újabb nagyon fontos összecsapás vár a ZF-Eger csapatára.

A középszakasz utolsó fordulójában dől el ugyanis, hogy jövő szerdán kivel kezdheti el az elődöntőt a sárga-kékek alakulat. Mindez a címvédő Szolnoki VSC elleni rangadó függvénye. Egy körrel a felsőházi küzdelmek befejezése előtt a Tisza-partiak 60 pontot szerezve vezetik a csoportot, jobb egymás elleni eredményükkel megelőzve az ugyanennyi egységet gyűjtő FTC-t, és a nyolccal kevesebbel álló ZF-et.

Lőrincz Bálintékra kiemelt meccs vár Fotó: Lénárt Márton

Az már egy ideje kiderült, hogy az egriek nem végezhetnek a harmadik helytől jobban pozícióban, vagyis egyedül az maradt kérdésként, hogy az előbb említett két gárda közül kinek az otthonában startolhat a fináléról döntő, hét pontig tartó párharc.

Csak ismétlésként, a Fradi ellen 0–6-tal indulnának Lőrincz Bálinték, a szolnokiakkal szemben viszont még nem lehet tudni. Legutóbb ugyebár kikaptak a mieink a Vízilabda Arénában (7–16), ezért nyerni kellene, ha a Szolnokot kapva nem szeretnének szintén 0–6-ról indulni. Persze, az is fejtörést okoz, kivel szeretne játszani az Eger, amire ugyanakkor vasárnap délután már tényleges választ kapunk.

Apropó, játék! Szerdán Hárai Balázst nélkülözve nyert a csapat a BL-ben, és információink szerint a hétvégi bajnokin sem szerepelhet a csuklóját fájlaló center.

 

Címkék#vízilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában