Sajtótájékoztató

2022.03.26. 11:12

Gulyás Gergely: Pajtók Gábor személye garancia a fejlődésre

A miniszterelnökséget vezető miniszter szombat délelőtt az Egri Vár bejáratánál tartott sajtótájékoztatót.

Sz. M. L.

Gulyás Gergely és dr. Pajtók Gábor a sajtótájékoztatón Forrás: Heves Megyei Hírlap Fotó: Huszár Márk

– Nyolc nappal a választás előtt eljött az ideje, hogy a választás tétjéről beszéljünk – mondta Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter szombat délelőtt Egerben, a vár bejáratánál tartott sajtótájékoztatón. Hozzátette, az országos fejlődésből Eger és térsége is jelentősen részt vállalt.

 

– Mikor megkezdtük a kormányzást 2010-ben, kevesen hitték, hogy tíz év alatt egymillió munkahely teremtése megvalósítható. Ma Magyarországon nem 3,6 millióan, hanem 4,7 millióan dolgoznak. Ma több a minimálbér, mint Gyurcsány Ferenc utolsó évében az átlagbér volt. Azt látjuk, hogy a Magyar Falu Programnak és a Modern Városok Programnak köszönhetően fejlődik a város, a vidék. Elkészült az M25-os út, megújul az Egri Vár – fogalmazott.

 

– Egerben rengeteg bizonytalanság volt. Ellenzéki polgármester, a politikai viszonyok állandó bonyolódása a városban, de Pajtók Gábor személye, s a kormányhivatal egy olyan konszenzusos pont volt, amely méltó arra, hogy az itt élőket képviselje. Ne feledjük el, hogy a szomszédban háború van, most megfontolt, tapasztalt politikára van szükség. Nem sodródhat háborúba az ország. A mostani választásnak a korábbiaknál is nagyobb tétje van. Érdemes a kormánypártot és Pajtók Gábort támogatni. Az ő személye garancia arra, hogy az elmúlt években megindult fejlődés folytatódni fog – tette hozzá.

 

Dr. Pajtók Gábor, a Fidesz országgyűlési képviselő-jelöltje arról beszélt, hogy április 3-án mindannyian kifejezhetjük véleményünket a választással és az országos népszavazással kapcsolatban.

 

– Helyben is óriási a tét. Ez a döntés arról szól, hogy folytathatjuk-e a megkezdett munkát, az építkezést, megőrizhetőek-e az elért eredmények. Köszönhetően a kormány gazdaságpolitikájának, az állampolgároknak, az elmúlt évek megyei gazdasági fejlődése az országos adatokat is meghaladja. Az ipari termelés volumene az elmúlt 12 évben két és félszeresére emelkedett, amely jócskán meghaladja az országos átlagot. Kelet-Magyarország tekintetében megyénkben a legmagasabb az átlagkereset. A munkanélküliségi ráta 3,7 százalék, amely az országos átlag alatt van. Van tehet mire büszkének lennünk, ezt az eredményt közösen értük el. Arra kérek mindenkit, hogy jövő vasárnap menjen el szavazni, hogy támogassák a munkát. Egernek és térségének előre kell menni – emelte ki. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!