boconád

2017.12.14. 21:34

Modernebb, színesebb lett a könyvtár

Közel három és fél millió forintot fordítottak a boconádi bibliotéka felújításra.

Berecz R.

Korszerűbb, szebb lett a Szeleczky-kastély ­déli oldalán található könyvtár. A beruházás már régóta szükséges volt, megvalósítását egy sikeres pályázatból és önerőből finanszírozták.

Kis István polgármester a csütörtöki átadáson elmondta, az önkormányzat korábban együttműködést kötött a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtárral, mely a belső megújítást célzó pályázati lehetőségre is felhívta figyelmüket. A sikeres elbírálást követően így több mint két és fél millió forintot nyertek el. Közel egymillió forint önerőt tettek még hozzá az összeghez, így a korábban két különálló termet egybenyitották, melyeket laminált padlóval, új világítással és bútorokkal láttak el.

Komfortosabb környezet várja a boconádiakat a könyvtárban Fotó: M. A.

Szabó Zsolt, a térség országgyűlési képviselője örömét fejezte ki, hogy végre megfelelő körülmények várják a látogatókat, s ez szavai szerint nem az utolsó átadó a faluban. Farkas Mártát, a Bródy Sándor Könyvtár szervezési igazgatóhelyettesét lenyűgözte a látvány, s úgy hiszi, együttműködésük ­eddigi legszebb eredménye az új bibliotéka.

 

Címkék#Boconád

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában