közlekedés

2019.12.05. 11:43

Változtat a MÁV Eger és Budapest között

December 8-tól 14-ig módosított menetrend érvényes.

T. Z.

Jelentős pályafelújítási munkálatokat végez a MÁV Gödöllő térségében, emiatt a múlt év szeptember 9-e óta nincsen közvetlen vasúti összeköttetés Eger és Budapest között. A munkálatok ugyan még nem értek véget, ennek ellenére a tervek szerint hamarosan újraindulhat a vonatközlekedés az érintett vonalon.

A vonatok menetideje egyelőre két óra harminc perc, mivel Hatvan és Budapest között mindenhol megállnak. A jövőre nézve azonban már óránkénti ütemes menetrendet, s alig több mint másfél órás menetidőt ígért a megyeszékhely és a főváros között a MÁV korábbi vezérigazgató-helyettese, Völgyesi Zsolt Károly.

A Heol megkereste a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatóságát, ahonnan azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a Budapest–Hatvan vasútvonal pályarekonstrukciójának következő fázisában, december 8-tól 14-ig módosított menetrend szerint közlekednek majd a szerelvények. Mint azt válaszukban írták, pótlóbuszokkal már nem kell utazni, a vonalat ugyanis megnyitják a vonatforgalom számára. A tervezetthez képest csökkentett kapacitással és sebességgel használható a pálya, ezért utasforgalmi próbaüzemben közlekednek a vonatok.

A NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő által irányított rekonstrukció 2020 végéig folytatódik, ezért menetrendi módosítások várhatóak december 15-től, valamint több ütemben jövőre is. Mindezen változásokról a péntekre tervezett sajtótájékoztatón számolnak be részletesen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában