Közélet

2013.07.05. 12:00

Piknik-hangulat, ünnep és közel százféle bor

Július 11-e és 14-e között immár 17. alkalommal rendezik meg az Egri Bikavér Ünnepet, amelyre – ahogyan tavaly és tavalyelőtt – ezúttal is az Érsekkertbe várják az érdeklődőket.

P. A.

Ahogy tavaly és tavalyelőtt, ezúttal is az Érsekkertbe várják az érdeklődőket a XVII. Egri Bikavér Ünnepre. Tarsoly József hegybíró elárulta: idén 38 borászat és 21 étterem lesz jelen, közel százféle nedűt, ebből 49 Egri Bikavért kóstolhatnak a borbarátok. A szervezők megemlékeznek a 150 esztendeje született Gárdonyi Gézáról: a tó partján közös koccintásra várnak mindenkit jövő szombaton fél 8-tól, hogy város elnyerhesse a legkedveltebb borvidéki település címet.

A fellépők között ott lesz mások mellett a Besh o Drom, a Group n’ swing és a Kerekes Band is, de traktor gyorsulási- és szépségversenyt is rendeznek.

A zenepavilonnál, az Egri Csillag színpadon – mint azt Törőcsik Gábor szervező elmondta – ezúttal is számos remek koncert és gyermekprogramok várják a publikumot.

Az esemény beharangozóján jelen volt Thummerer Vilmos, akinek pincészete az idei Országos Borversenyen és a Vinagorán is a legeredményesebbnek bizonyult. A borász elmondta: ügyelnek arra, hogy csak kiváló minőségű borok kerüljenek a poharakba az eseményen, amelyet ezúttal a XXV. Agria Nemzetközi Folkhétvégével közösen rendeznek meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!