felsőtárkány

2017.10.09. 14:01

Hamarosan megnyithatja kapuit az állatkert

Néhány állatot már beköltöztettek a helyére, így lovakat, fehér varjúkat és kacagójancsikat. Ha meglesz az engedélyük, akkor pedig elkezdődhet a makik, a szurikáták, az oroszlán és a többi különleges állat elhelyezése is.

Süli K.

Jövő év ­márciusában nyithatja meg kapuit a helyi állatkert – közölte lapunkkal Pullai Béla, a felsőtárkányi komplexum külső segítője. A szakember kifejtette, két hét múlva lesz a hatósági szemle, ami után, ha a a szakértők mindent rendben találnak, megkaphatják az állatkerti engedélyt, ezután pedig elkezdődhet a védett állatok beköltöztetése a területre.

– Már több kifutónk is készen van, sőt, már néhány állatot is beköltöztettünk a helyére, amelyek elhelyezéséhez nem szükséges engedély, lovakat, fehér varjúkat és kacagójancsikat. Ha meglesz az engedélyünk, elkezdődhet a makik, a szurikáták, az oroszlán és a többi különleges állat elhelyezése is – részletezte Pullai Béla. Hozzátette, az állatkert építése, bővítése a megnyitást követően még három évig fog tartani, folyamatosan építik majd a kifutókat és telepítik be az újabb állatokat, tehát a látogatók folyamatosan új állatokkal ismerkedhetnek majd meg.

Az állatkert egyébként egy 5,5 hektáros területen helyezkedik el a Lamport-völgyben, márciusban ebből körülbelül három hektár lesz majd látogatható. A jegyárakon is érződni fog, hogy még nem teljes gőzzel üzemelünk, az első években kedvezményes jegyárral várjuk majd az érdeklődőket, majd a látnivalók számához igazítjuk szép lassan az árainkat – fejtette ki a szakember. Elárulta, kezdetben négy embert foglalkoztatnak majd, ha pedig már teljes kapacitással üzemelnek, tizenkét személynek adnak majd munkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában