Hírek

2004.10.27. 05:48

Novembertől jön az emelt nyugdíj

(hl)

Jövő hónap elsejétől emelkednek a nyugdíjak és a rendszeres szociális ellátások. A nyugdíjak egy százalékkal emelkednek tíz hónapra visszamenőleg. Az intézkedés 2 millió 600 ezer nyugdíjast érint, átlagosan 600 forinttal többet kapnak jövő hónaptól. Szintén novembertől
25-ről 30 százalékra emelkedik az özvegyi nyugdíjak mértéke is. Ez azt jelenti, hogy a mintegy 550 ezer érintett átlagosan 2800 forinttal jut több pénzhez a jövő hónaptól. Szintén megérkezik a 13. havi nyugdíj második részlete. Mint emlékezetes, az első részletet májusban folyósították, akkor a 2 millió 600 ezer nyug-díjas számára összesen 37 milliárd forintot juttatott a társadalombiztosítás. Most a ki-egészítő nyugdíj kifizetése 38 milliárd forint kiadást jelent az államkasszának. A nyugdíjasok utalványon kapják meg a pénzt. Tételes tájékoztatást kapnak arról, hogy ki, milyen jogcímen, mennyi pénzt kapott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!