Hírek

2004.11.19. 06:54

A nagy titkoknak nagy ára van

Zsidai Péter

A János Kórházban és a városházán igen furcsa kölcsönhatások érvényesülnek. Megállíthatatlan a hiány halmozódása, augusztusban csődbiztost neveztek ki, a főigazgatót mégis húszhavi illetménnyel engedték volna el. Szolnoki Andrea főpolgármester-helyettes ezt javasolta a munkáltatói jogokat gyakorló szakbizottságnak. Annak ellenére, hogy a biztos elmondta, megtalálták a havi 40-50 milliós hiány fedezetének a forrását. Amit Nagy Péter Pál nem talált meg.

Felvett viszont 80 embert 200 milliós bérköltséggel, miközben tisztában volt vele, folyamatosan veszteségesen működnek. Az a szerződés már szinte jelentéktelennek tűnik, amit két évre úgy kötött meg, hogy a kórház számára előnytelen feltételeken nem lehet módosítani.

Valamiben biztosan kiválóan teljesített az igazgató, ám ebből semmit sem tárt a bizottság elé. Védekezése nem volt meggyőző. Ő maga sem. Nem találta a szavakat. Ahogy lehetett, azonnal távozott. Fogta a táskáját és vitte a titkait is. Nem rajta és nem a főváros vezetésén múlt, hogy nem pakolhatott bele tízmilliókat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!