Hírek

2004.11.06. 05:35

A Vidám Park téli álomban

Sem az idő, sem a korszellem nem árthat a Vidám Parknak. Ezt bizonyítja, hogy 1810-es alapításától töretlen a népszerűsége. A Vurstli és az Angol Park összevonásával 1950-ben kialakított Vidám Park sok megpróbáltatást, áttelepítést, összevonást és háborút élt túl. De a fővárosiak nem pártoltak el tőle.

Tóth Tímea

[caption id="" align="alignleft" width="137"] Az 1970-es években került a Vidám Parkba a 30 méter magas szovjet óriáskerék
[/caption]Igaz, a látogatók száma a ’80-as évekre jellemző évi hárommillióról mára mintegy negyedére csökkent. Ezért azonban nem a játékok okolhatók, azok haladtak a korral.

– Idén három újdonsággal vártuk a vendégeket. Angliából, Olaszországból és az Egyesült Államokból vásároltunk játékokat – értékeli az idei szezont a Vidám Park vezérigazgatója. –Ezek nem kis beruházások voltak – hangsúlyozza Tari Julianna. Hiszen egy „olcsóbb” játék is 35-40 millió forintba kerül, a drágábbak ára meghaladja a 100 millió forintot is.

Idén egyszerűsítették a jegyrendszert, azaz egységáron lehet megvásárolni a jegyeket. Folytatódott a park műemlékeinek felújítása is. Így a faszerkezetű hullámvasút és a barlangvasút rekonstrukciója.
– Erőfeszítéseinket azonban nem segítette az időjárás. Szinte minden hétvégén esett. Így a tavalyi évhez képest tíz százalékkal kevesebben, csaknem 7-800 ezren szórakoztak a Vidám Parkban. Ez persze a park bevételein is meglátszik.

Ennek ellenére a Vidám Park vezetése a márciusi nyitásra ismét meglepetésekkel készül. Novemberben Orlandóba utaznak a játék-világkiállításra, ahol újabb csodaszerkezeteket keresnek. Elkezdik a barlangvasút tetőszerkezetének felújítását a Nemzeti Kulturális Alaptól kapott ötmillió forintos támogatásból. Valamint tervezik a 19. századi Vurstliból fennmaradt céllövölde eredeti állapotának visszaállítását is. Akik azonban nem akarnak tavaszig várni,  azok ma és holnap mégis felülhetnek a Vidám Park hintáira.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!