Hírek

2004.11.03. 06:33

Amikor majd ez minket érdekel

Hatszáz forinttal emelkedik az átlagnyugdíj összege, növekszik az özvegyi járandóság, és fizetik az 54. heti nyugdíjakat.

Izing Antal

Mi lesz, ha megöregszünk? Amikor évi tizenkétezer forint nekünk is hír. Ilyen számok hallatán meg sem akarok öregedni. Önmagam ellenségévé tesznek ezek az adatok. Oda jutok, tényleg jobb így, két végén égetni a gyertyát. Mert akkor, öreg haver – ahogy magamat szólítom –, sohasem leszek egyszázalékos emelésekre szorulva. Ha mégis megöregednék? Mert kijár, ha már megszülettem! Ne éljenek túl a szüleim, kötelező megöregedni! A gyerekeim éljenek túl, mert az úgy van rendjén. Na jó. Legyen. Megöregszem. De csak miattuk, s mert rendszerető vagyok. Írok ezt-azt, tán megélek. Hinnem kell az emberélet felén Iván László gerontológusnak. Aki az öregedést kutatva és korosodó professzorként mondja, úgy nézi az embereket és a világot, mint aki halakat figyel az akváriumban. Szerinte az a lényeg, hogy a világ ne úgy hasson ránk, hogy tönkre tudjon tenni bennünket. Ragaszkodjunk a lényeghez.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!