Hírek

2004.11.04. 06:31

Az ősz meccse vár a Fradira

Ma bemutatkozik a Fradi az új rendszerű UEFA-kupában. Az első mérkőzésen rögtön az ötös csoport egyik legjobb együttesét, a Feyenoordot fogadja. A hatalmas érdeklődés miatt a klub vezetői úgy döntöttek, hogy az Üllői úti pálya helyett a Puskás Ferenc Stadionban rendezik meg a 20.45-kor kezdődő összecsapást.

Schiller Zsolt

[caption id="" align="alignleft" width="157"] A Feyenoord szurkolóit különleges rendőri készültség vigyázza majd
[/caption]Bár jelentős jegybevételre számíthat a Ferencváros, anyagilag mégis jobban járt volna, ha Hollandiába utazik, és inkább a Schalke látogat Budapesre. A német tévécsatornák ugyanis lényegesen több pénzt fizetnek, mint a hollandok. (Az Újpest is szépen kasszírozott, a Stuttgart elleni meccs közvetítési jogát az ARD vette meg.) Az UEFA-kupában különösen fontos az ilyen jellegű bevétel, miután nem jár külön pénz sem a megszerzett pontért, sem a győzelemért, de még a továbbjutásért sem. Csupán a csoportkörbe jutást jutalmazta az UEFA.

A Fradi 24 millió forintnak megfelelő svájci frankot kapott a 40-es főtáblára kerülésért. Furcsa, de ha kiesik a csapat, akkor háromszor 80 ezer frankot, azaz 38 millió forintot utal az UEFA. Az európai szövetség arra hivatkozik, hogy mostantól komoly bevételekhez lehet jutni a jegyeladásból és a tv-közvetítésekből. Az említett 24 millió mellett nagyjából 26 milliót hozott az angolok elleni jegybevétel. A holland tévé lényegesen szerényebb lehetőségekkel bír, mint a német, így csupán 45 millió várható ebből, míg a svájciak még kevesebbet, nagyjából 15 milliót adnak. A két hazai találkozó belépőiből 55-60 millió folyik be a kasszába, míg a reklámfelületek értékesítése újabb 10-15 milliót jelenthet. Azaz összesen 175-185 millióval gazdagodhat a Fradi.

Balhé esetén a hazai meccsre is utazni kell
A klub vezetői és játékosai felkérik a szurkolókat, hogy mellőzzék a rasszista megnyilvánulásokat, a bedobálást, mert a pénzbírság mellett Budapestről is száműzik a csapatot. Egy újabb balhé azt jelentheti, hogy a Fradi a fővárostól 220 kilométerre játssza majd a hazai mérkőzését. A Feyenoord elleni meccsre lehet még jegyet venni a Puskás Ferenc Stadion pénztáraiban. A belépőkért 4–8000 forintot kell fizetni.

Rósa hiányzik
László Csaba kora este kihirdette az összeállítást. Az edzésen még egyszer megnézte a kisebb sérüléssel bajlódó játékosokat.
A várható összeállítás: Szűcs – Vukmir, Gyepes, Botis – Balog,  Kapic, Lipcsei, Tőzsér, Huszti – Vagner (Bajevszki), Sowunmi. Rósa Dénes sárga lapjai miatt nem játszhat.

Havi kétmilliónál is többet keres a Ferencváros öt legdrágább játékosa

Információink szerint a Fradinál a válogatott játékosok és néhány légiós éves keresete a legmagasabb. Legtöbbet a csapat kapitánya, Lipcsei Péter visz haza, második helyen a kapus Szűcs Lajos állhat, míg a harmadikon még a múltban remek szerződést aláíró Marek Penksa. Utóbbit állítólag éppen a magas fizetése miatt próbálták eladni Ciprusra. (Az adatok becsültek.)

32–35 millió - Lipcsei Péter középpályás,

28–32 millió - Szűcs Lajos kapus,

27–30 millió - Marek Penksa csatár,

26–29 millió - Gyepes Gábor védő,

24–27 millió - Robert Vagner csatár.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!