Hírek

2004.11.29. 07:00

Barrera megverte Moralest

Marco Antonio Barrera lett a Boksz Világtanács (WBC) profi nagypehelysúlyú világbajnoka, miután a hétvégén Las Vegasban legyőzte Erik Moralest. Ugyanezen a gálán szerepelt Hidvégi György, aki kiütötte ellenfelét.

Riskó Márton

Az egymást köztudottan gyűlölő Barrera és Morales mérkőzése az év egyik legjelentősebb bokszeseménye volt. Az MGM Grand Hotelben rendezett gálán a kihívó Barrera kezdett jobban. A címvédőnek már az összecsapás elején eleredt a vér az orrából, majd a nyolcadik menetre a szeme is bedagadt.

Ettől függetlenül Morales keményen küzdött, de ezen az estén jobb volt ellenfele. Hogy Barrera milyen kiélezett küzdelemben hódította el az övet, azt jelzi, hogy a tizenkét menet után két pontozóbíró csak minimális különbséggel (115-113, 115-114) látta jobbnak a kihívót, míg a harmadik döntetlent hozott ki. Sokkal simább győzelmet aratott Hidvégi György, aki a nagyszabású Las Vegas-i gálán Salah Zabian ellen lépett szorítóba.

A meccset hatmenetesre tervezték, de gyorsan kiderült, hogy a magyar bunyós jobb riválisánál. A cirkálósúlyú találkozó harmadik szakaszában kétszer is rászámoltak az amerikai öklözőre, így senkit nem ért meglepetés, amikor a negyedik menetben Hidvégi kiütötte Zabiant.
A négy profi mérkőzésén négy győzelmet szerző ökölvívót legközelebb hazai környezetben láthatjuk azon a december 18-i nyíregyházi rendezvényen, ahol Kótai Mihály próbálja megvédeni nagyváltósúlyú vb-címét.

ellenfelét. Riskó Márton -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!