Hírek

2004.11.15. 00:54

Csoportelsőként zártak

A szegediek utolsó mérkőzésüktől függetlenül megnyerték csoportjukat a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, s a veszprémiektől is hasonlót vártunk.

Schiller Zsolt

A bajnok ki is kaphatott hazai pályán a német Lemgótól, arra kellett ügyelni, hogy a különbség ne legyen nagyobb ötnél. Nos, a Fotex játékosai nem számolgattak, s ők nyertek annyival, amennyivel a vendégek akartak, hattal. Hangsúlyozzuk: német válogatottak sorával felálló ellenfelét verte oda-vissza a bakonyi gárda.

Gál és Lazarov parádés gólokat lőtt, és már az első félidő közepén jelentős előnyt szerzett a hazai csapat (10-4), a kapuban pedig Sola remekelt. Péreznek viszont nem ment, s Díaz váltotta, de a mérkőzés alakulása miatt nem kellett idegeskedni, ám az felbosszantotta a hazai híveket, hogy Kehrmann szándékosan a ziccerben kapura törő Pásztorba rúgott. Később szerencsére Pérez is lőtt néhány gólt, s Eklemovics találatával már kilenccel vezetett a Veszprém (22-13), végül pedig 29-23-ra győzött.

Bár a Barcelona visszavágott a szegedi vereségért, mégis a Tisza-partiak nyerték a csoportot, sőt már a meccs előtt is tudni lehetett, hogy a katalánok zárnak a második helyen. Szegedi gólokkal kezdődött a mérkőzés, mégsem örültünk neki, ugyanis Nagy László szórta meg egykori csapatát és társával, Romeróval vívott különmeccset. Kovács Péter tanítványai főként védekezésben gyengélkedtek, de támadásban is akadt hiba. A hét évvel ezelőtti súlyos (40-17) zakót azért illett elkerülni.

Ezt sikerült, de a kilencgólos mínusz sem adhat okot boldogságra. Tény az is, hogy a hazaiak hat büntetőt dobhattak, míg a mieink egyet sem, a hazaiaknak hat, a szegedieknek húsz perc kiállítást osztottak ki a bírók. Jellemző, hogy a második félidőben sikerült öt gólra felzárkózni, de a két szlovén spori fújt néhányat és egy időre csupán két magyar mezőnyjátékost hagyott a pályán. Gyorsan tegyük hozzá, nem ezért nyert magabiztosan a Barcelona (35-26).

A csoportgyőztes magyarok a nyolcaddöntő keddi sorsolásán valamelyik négyes másodikját kapják a következő körre.

Csoknyai, az ünnepelt

A veszprémiek csapatkapitánya, Csoknyai István nemrég ünnepelte 40. születésnapját, s szombaton a 125. Európa-kupa-mérkőzésén lépett pályára.

– A tizenöt év alatt rengeteg nagy meccsen játszottam, a legemlékezetesebbek, a győztesen megvívott KEK-döntő és az elbukott BL-döntő – emlékezett az ünnepelt.

Magyaros vetélkedés

Érthetetlen módon a két magyar csapat szurkolói nem kedvenceik sikerének örülnek, hanem a másik együttest kritizálják. Sőt! A szegediek a veszprémiek győzelmének értékét kérdőjelezik meg, míg a másik oldal már-már ünnepli a honi vetélytárs vereségét az interneten.

Szurkolói párharc

A szegedi szurkolók kerültek fölénybe a decemberi gála csapataira való szavazánál. Bajusz 49, míg Pérez csak 30 százalékot kapott a balátlövők között. De a többi poszton is a Tisza-partiak játékosa vezet. Illetve a jobblövőknél az egykori szegedi, Nagy 36, második a Pick jelenlegi játékosa Laluska 33, míg a szombaton is remeklő Lazarov csak harmadik 26 százalékkal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!