Hírek

2004.11.09. 01:06

Felújítják a Széchenyi fürdő medencéit

Zsidai P.

[caption id="" align="alignleft" width="200"] A látogatók örömére a medence minden évben tovább szépül
[/caption]Ötszázmillió forintot tartalékolt a főváros idei költségvetésében gyógyfürdői hidraulikai átalakításaira, ebből 220 milliót a Széchenyi fürdőre költenek. A pénzből a társas termálmedencék és a súlyfürdő medence fog megújulni.

A társas medencék közül a 24 fokos megszűnik, a másik kettőbe fenékfúvókákat, feszítővályú keretet helyeznek el. A medenceteret szintkülönbséggel választják el a peremétől, hogy a szennyezett víz ne keveredjen a medence vizével. A súlyfürdőben hasonló megoldást alkalmaznak, hogy biztosítsák a folyamatos vízmozgást. Mivel az ÁNTSZ nem engedi a II. számú gyógykút 73 fokos vizét keveréssel hűteni, ezért a medencékben hőcserélőkkel érik el a kívánt hőfokot.

A főváros közgyűlése októberi ülésén jóváhagyta a beruházást. A tervek szerint a munkálatoknak még novemberben kell kezdődniük, az üzembe helyezés várható időpontja 2005. szeptember.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!