Hírek

2004.11.12. 01:23

Keresztül Budapesten

BAMA

I. kerület Kárenyhítés
A Lánchíd utca 7–9. szám alatti társasház padlásterét néhány hete elpusztították a lángok. A homlokzati károk helyreállítása érdekében a lakók az önkormányzat segítségét kérték. A szerencsétlenül járt társasháznak a képviselőtestület egymillió forintot szavazott meg. (vs)

II. kerület Díjat adnak át
Ma adják át a Millenáris parkban az Integrált Foglalkoztatásért Díjat. Az esemény a központban található, a fogyatékosok mindennapját bemutató Ability kiállítást kíséri. (sk)

III. kerület BÖRZE
Használt babaárukat cserélgethetnek a kismamák a Békásmegyeri Közösségi Ház népszerű szombaton délelőtti csereberéjén. A programot minden hónapban egyszer rendezik meg. (nvzs)

IV. kerület Várostörténeti
előadások A mi Újpestünk című előadássorozat októberben sok érdeklődőt vonzott. A városrész XIX. század végi, XX. század eleji fejlődését taglaló következő előadás időpontja, a hónap utolsó péntekje, azaz november 27. A havonta egymást követő előadásra a karácsonyi ünnepek miatt decemberben nem kerül sor. (vs)
 
V. kerület Szavalóverseny
Radnóti-szavalóversenyt tartottak csütörtökön a Szemere utcai általános iskolában. A rendezvényt Steiner Pál polgármester nyitotta meg. (ka)

VI. kerület  ZÖLDFELÜLET
Kilenc társasház nyert több mint egymillió forintot pályázaton zöldfelületek kialakítására. Az örökzöld, és más udvari növények telepítése mellett a Szinyei Merse Pál utca 10. szám alatti társasházban pad, pergola, gyermekjátszó is lesz. (rv)

VII. kerület  Megújul a tér
November végére, december elejére befejeződik a Rózsák tere felújítása. A Szent Erzsébet plébániatemplom közvetlen környezetének rendbetétele 180 millió forintba kerül. Az összeget az önkormányzat és a Főváros Stratégiai Alap kerete fedezi. (kg)

VIII. kerület Önképzőkör
A Művészetek Szigete néven alakult baráti társaság a következő találkozóját a Kálvária téri Szabó Ervin Könyvtárban tartja. November 15-én délután hat órakor az egyik tag kiállításon mutatja be alkotásait. Mások pedig irodalmi próbálkozásaikból olvasnak fel. (vs)

IX. kerület Turizmus
A fővárosi turizmus helyzetéről és várható alakulásáról tartott előadást Schiffer János főpolgármester-helyettes tegnap a Corvinus Egyetemen, a negyedszer meg-rendezett nemzetközi konferencia és szakmai vásár alkalmával. (ka)

X. kerület NATURANAP
November 13-án ingyenes életmód-bemutatót és tudományos előadásokat tartanak az egészségről a Pataky Művelődési Központban. Az évek óta másfél ezer ember által látogatott rendezvény szombaton reggel 10 órakor kezdődik. (ia)

XI. kerület Emléktábla
A kerületi napok alkalmából domborműves emléktáblát avatott tegnap Illés Endre író, műfordító emlékére a kerületi önkormányzat a Mányoki u. 22. számú házon. Köszöntőt mondott Veresné Krajcár Izabella, a kerület alpolgármestere. (tt)

XIII. kerület Aszfalt helyett műfű
Az Újpalotai úti sporttelep három aszfaltozott pályáját átépítik. November 25-től egy 41,70×21,45 méteres és egy 43×68 méteres műfüves pálya áll majd a tömegsport rendelkezésére. (vs)

XIV. kerület GYÓGYÁSZAT
Egészségturisztikai intézmények mutatkoznak be a pénteken kezdődő háromnapos szakkiállításon a Műcsarnokban. A vásárral egybekötött konferencia egyik támogatója a Reggel. (nvzs)

XV. ker Még nyitva
Vasárnapig tekinthető meg a „Mi is itt vagyunk”, a nyugdíjas ki mit tud? versenyzőinek kiállítása az Újpalotai Közösségi Házban. Kilenc szerző állította ki alkotásait. (zsp)

XVI. kerület Elismerés
Az önkormányzat jutalomkeretből a kerületi rendőrkapitányság vezetője dicséretben és jutalomban részesített huszonhárom rendőrt. November 1-jei hatállyal soron kívül előléptette rendőr zászlóssá Szalkai Gábor rendőr főtörzsőrmestert. (lma)

XVII. kerület Iskolabővítés
Tegnap Hoffmann Attila polgármester elhelyezte a Hősök Terei Általános Iskola új szárnyának alapkövét. Megkezdő- dött az iskola 24 termes bővítése. (tt)

XVIII. kerület FELMÉRÉS
Nyilvántartásba veszik a kerület pincéit és föld alatti tároló-helyeit. Az önkormányzat kéri a lakókat, hogy csak megbízólevéllel rendelkező szakembereket engedjenek be. (nvzs)

XIX. kerület Kerületi séta
Három héten át járták az utcákat a kerület vezetői a polgármesteri hivatal, a közterület-felügyelet szakemberei. A sétához sok esetben lakók is csatlakoztak, vázolva egy-egy környék legégetőbb gondjait. (vs)

XX. kerület Biztonság
Térfigyelő rendszert létesítenek a kerületben. A kamerák elhelyezését a rendőrkapitánysággal egyeztetik. (ka)

XXI. kerület Előzetes bejelentkezés
A csepeli okmányiroda is elfogad bejelentkezést. A megadott időpontra érkezők a biztonsági őrnél vagy a 13–14. ablaknál jelezhetik ezt. (vs)

XXII. kerület ÉVFORDULÓ
Kétszáz éve született Klauzál Gábor. Tiszteletére megemlékező beszélgetést tartanak péntek délután a Szent Imre Közösségi Házban. (nvzs)

XXIII. kerület Angolóra ingyen
Januártól újra ingyenes angoltanfolyamot indít az önkormányzat. (vz)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!