Hírek

2004.11.04. 06:33

Keresztül Budapesten

BAMA

Főpolgármesteri moratórium
Demszky Gábor főpolgármester a november és április közötti időszakra kilakoltatási moratóriumot rendelt el a fővárosban, és felszólította a kerületi polgármestereket a kilakoltatások azonnali felfüggesztésére. (vs)

II. kerület Tesztelik a rendszert
A Mammut parkolójának bejáratánál tesztelik az új rendszert. A kijelzőn behajtáskor láthatja a vezető, hogy hány üres hely van. Amennyiben nincs szabad parkoló, a sorompó nem nyílik fel, s a felirat a felszíni parkolóba irányítja a vezetőt. (vs)

IV. kerület Lakótelepi rendőrség
Tegnap a békásmegyeri lakótelepen átadták a rendőrőrs épületét. Gergényi Péter, vezérőrnagy, a BRFK vezetője itt jelentette be, hogy a IV. kerületben, Káposztásmegyeren, valamint a kelenföldi és a Gyöngyösi úti lakótelepen is lesz 24 órás rendőri jelenlét. (vs)

V. kerület Főiskolai évforduló
Megalakulásának 35. évfordulóját ünnepelte tegnap a Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi, Idegenforgalmi és Vendéglátó-ipari kara. (ka)

VI. kerület Kirándulás
Egynapos kirándulást szervez Egerbe a Napfény Nyugdíjas Klub. A résztvevők autóbusszal indulnak november 17-én reggel a Műcsarnok elöl. A program: séta az egri várban, a városban, ebéd a Szépasszonyvölgyében. (rv)

VII. kerület Erzsébetvárosi Napok
Tegnap kezdődött a kerület kultúrfesztiválja. A szervezők koncertekkel, előadásokkal, filmvetítésekkel és kiállításokkal várják az érdeklődőket.
A rendezvényeket többek között az Almássy Téri Szabadidőközpontban, a FÉSZEK Klubban és az Erzsébetvárosi Közösségi Házban tartják. (kg)

VIII. kerület Eb a szaharát
Kevésbé rugalmasan kezelik azokat az ebtartókat, akiknek kedvencük közterületen végzi el szükségét, s az ürüléket a gazda a járdán vagy a fűben hagyja. Harmincezer forintos büntetésre számíthatnak azok, akik nem tartják be az új szabályt – jelentette be Csécsei Béla polgármester. (ia)

IX. kerület Vállalkozói találkozó
Második alkalommal rendezik meg november 12-én este 7 órakor a Ferencvárosi Vállalkozói Találkozót. Az eseményre az Iparművészeti Múzeumban kerül sor. A szervezők a ferencvárosi önkormányzat és a Ferencvárosi Európai Integrációs és Vállalkozásfejlesztési Egyesület. (rv)

X. kerület Díszpolgár
Dr. Orbán István, az Egis Rt. vezérigazgatója a testület döntése alapján díszpolgári címet vett át Andó Sándor polgármestertől. (ia)

XI. kerület Ügyfélszolgálat Gazdagréten.
Az új irodát a Rétköz utcai Eleven Centerben alakította ki az önkormányzat. Minden olyan ügyet el lehet ott intézni, amelyet a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatán, így lehet hatósági igazolványt kérni és be lehet adni a szociális kérelmeket. Pluszszolgáltatások is igénybe vehetők. (tt)

Szélhámosok
A Főtáv nevével visszaélő szélhámosok csöngetnek be budapesti lakásokba és előleget kérnek a fogyasztóktól különféle szolgáltatások elvégzésre (például egyéni mérőóra felszerelése). A Budapesti Távhőszolgáltató Rt. semmilyen céget vagy vállalkozást nem bízott meg ilyen feladattal. (vs)

XII. kerület Gyertyagyújtás
Megemlékezést és gyertyagyújtást tartanak csütörtökön délután öt órakor a polgármesteri hivatal főbejáratánál, az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének évfordulóján. (ka)

XIII. kerület Kölcsön
Eddig öszszesen 200 millió forint kamatmentes hitelt nyújtott a társasházaknak az önkormányzat. A támogatás jelentős része tetőfelújításra, illetve gépészeti, víz- és csatornavezetékek felújítására irányult. (fm)

XIV. kerület Látogatás
Bódás Sándor, Zugló környezetvédelmi tanácsnoka hat kerületi képviselő társaságában meglátogatta a paksi atomerőművet. (nvzs)

XV. kerület Kidobták a kutyát
Hétfőn este a Nyírpalota utcában a tizedik emeletről kidobtak egy kisebb termetű kutyát. Az elkövetőt a mentők szállították el rendőrségi kísérettel, feltételezhetően lelki zavarokkal küzd. (zsp)

XVI. kerület Új kapcsolat
A román kisebbségi önkormányzat segítségével testvérvárosi kapcsolatokat épít a kerület a Hunyad megyei Petrozsénnyel. Októberben a zsil-völgyi város polgármestere járt a kerületben és megállapodott Szabó Lajos Mátyással, hogy 2005-ben diákcsereprogramot indítanak. (vs)

XVII. kerület Szennyvízátemelő
Ma helyezik üzembe Rákoshegyen a Bocskai és a Batthyány utca kereszteződésében lévő szennyvízátemelőt, nyomóvezetéket, valamint az ahhoz csatlakozó gerinccsatornát. (tt)

XVIII. kerület Üdülés
Öt főből álló bolgár küldöttséget fogadtak a héten a kerület vezetői. A vendégek a nyugdíjasok és diákok kedvezményes tengerparti nyaraltatásáról tárgyaltak. (nvzs)

XIX. kerület A tévé és a gyerek
A televíziózás gyermekekre gyakorolt hatásaival foglalkozott a városházán megrendezett országos konferencia. (vs)

XX. kerület Kiadták az engedélyt
A Dunapack környezetvédelmi engedélyt kért és kapott a környezetvédelmi felügyelőségtől, mely szerint üzemi szennyvíztisztítót létesíthet. A beruházás kapcsán közmeghallgatást tartanak november 24-én. (vs)

XXII. kerület Letölthető rendeletek
Az önkormányzat honlapjáról (www.bp22.hu) letölthetők az aktuális pályázatokhoz szükséges nyomtatványok és az önkormányzat rendeletei. (kg)

XXIII. kerület Építési besorolás
Az Ócsai út, Névtelen utca, Gyáli-patak és a vasútvonal melletti védőerdő besorolása értelmében munkahelyi területek és a védőerdő keretövezetbe tartozik. (vs)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!