Hírek

2004.11.09. 07:43

Lisztes jövőre játszhat

Lisztes Krisztián április óta nem rúgott labdába. A Werder Bremen játékosa rehabilitációs kezelésekre jár, kerékpározik, erősíti a lábát. Pontos visszatérése megjósolhatatlan. Valószínűleg csak tavasszal léphet pályára.

Szabó Tamás

[caption id="" align="alignleft" width="170"] Lisztes az előző idényben kulcsembere volt a duplázó Werder Bremennek
[/caption]A magyar középpályás még április végén sérült meg, a Bochum ellen elszakadt a keresztszalagja. Megműtötték, azóta lábadozik. Csapata, a Werder Bremen közben megnyerte a bajnokságot, sőt a Bajnokok Ligájában is jól szerepel. Lisztes az elmúlt szezonban alapembere volt a zöld-fehér alakulatnak, a balsorsú esetig valamennyi meccsen pályára lépett. Pályafutása során először kényszerül sérülés miatt huzamosabb ideig a partvonalon túlra.
– Először műtöttek, ez volt az első súlyos sérülésem – mondta a 28 éves Lisztes Krisztián. – Április óta hat hónap telt el, de egyszer sem bosszankodtam az eset miatt. Megtörtént, attól kezdve előretekintek. Ma azt mondhatom, hogy rendben vagyok, minél előbb játszani szeretnék.
Azt azonban még Lisztes sem tudja, hogy mikor térhet vissza. Jósolgatni nem akar, és siettetni sem szeretné a gyógyulását.
– A műtét után számos időpontot jósoltak, de már inkább nem mondok semmit. Elfoglalt ember vagyok. Délelőtt és délután is kezelésekre járok, biciklizem, erősítek, kocogok. A jövő héten kapok egy injekciókúrát, azután sok minden kiderül. Azt követően már beszélhetünk arról, hogy mikor térek vissza a csapathoz, mikor kezdhetem az edzéseket. Mert azt azért bevallom, már nagyon hiányzik a labda.
Lisztes természetesen bejár a Werder öltözőjébe, a hazai mecscseken rendre a társai mellett hallgatja a taktikát.
– A többiek biztatnak, eddig sem hagyták, hogy elkedvetlenedjek. Ettől függetlenül nekik most a mérkőzésekre kell koncentrálniuk. Örülök, hogy jól megy a csapatnak. Sokkal jobb lesz egy olyan gárdába visszatérni, amely sikeres, mint egy olyanba, amelyik rossz formában van.
Az ötvenszeres magyar válogatott játékos elárulta, tavasszal azért fog hajtani, hogy a Werder Bremen újfent bajnokságot nyerjen. Tavasszal nem játszhatott az aranymeccsen, májusban szeretné pótolni a mulasztást.

Névjegy

Született: 1976. július 2.

Klubjai: Ferencváros (–1996. december), VfB Stuttgart (1997. január– 2001), Werder Bremen (2001–).

Legnagyobb sikerei: KEK-döntős (1998), magyar bajnok (1995, 1996), német bajnok (2004), Magyar Kupa-győztes (1994, 1995), Német Kupa-győztes (1997, 2004).

Schaaf januárban várja

A Werder Bremen mestere, Thomas Schaaf elmondta, jövőre számít Lisztesre. „Szépen halad Krisztián rehabilitációja. Legkésőbb januárban számítok rá. Habár a csapat jól teljesít, mégis nagyon hiányzik egy ilyen kétlábas középpályás az együttesből.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!