Hírek

2004.11.27. 07:43

Még az ötödik is továbbjuthat

A Schalke a Ferencváros legyőzésével már továbbjutott a labdarúgó UEFA-kupa A csoportjából. A másik két kiadó helyre a a többiek közül még bárki befuthat, az FTC is.

Teszler V.

Amennyiben a zöld-fehérek a hátralévő két mérkőzésükön idehaza legyőzik a svájci Baselt és döntetlent játszanak a skót Hearts otthonában, biztosan továbblépnek. Az öttagú csoportból az első három helyezett kerül a legjobb 32 közé. A német Schalke tervének megfelelően már csütörtökön kivívta a továbbjutást. A gelsenkircheniek ha nem is csodálatos játékkal, de könnyedén nyertek 2-0-ra a magyar bajnok ellen. A csoport másik összecsapásán a korábbi két találkozóját egyaránt elveszítő Hearts meglepetésre 2-1-re nyerni tudott Bázelben. A győztes találat a 89. percben esett, az előrehúzódó védő, Robbie Nelson első gólját lőtte az edinburghi klub színeiben...
A skót gárda a továbbjutó harmadik helyen áll. A Hearts-hívők úgy számolnak, ha az utolsó körben legyőzik a Ferencvárost, akkor 90 százalék, hogy tavasszal is folytathatják. A klub játékosai ez esetben fejenként 7000 font (kb. 2,5 millió forint) prémiummal gazdagodnának.
Az FC Basel háza táján a csütörtöki vereség után nagy volt a szomorúság. Christian Gross vezetőedző abban bízik, hogy ami a skótoknak sikerült ellenük, azt december 1-jén ők is véghezviszik Budapesten: szerencsével nyernek. Mindenki a Fradit akarja megverni. A ferencvárosiak pillanatnyilag a csoport utolsó helyén tanyáznak. A harmadik helyért küzdő három gárda közül azonban papíron talán ők vannak a legkedvezőbb helyzetben.
A csütörtökön szabadnapos Feyenoordra még nem tértünk ki. A hollandok számára egyszerű a képlet. Ha Babos Gáborék jövő szerdán két vállra fektetik a már továbbjutott Schalkét, akkor hátradőlve figyelhetik a Basel, a Hearts és a Fradi marakodását.

Balszerencsés Gyepes

A Schalke–Ferencváros (0-2) mérkőzés első találatát Gyepes Gábor jegyezte, a 15. percben gyönyörűen fejelt saját kapujába. A válogatott védő idén ősszel már a harmadik öngóljánál tart. A horvátok és izlandiak elleni világbajnoki selejtezőn egyaránt szerencsétlen mozdulattal ért a labdához. Gyepesnek emellett volt még egy (ön)gólpassza is. A nemzeti tizenegy svédországi vb-selejtezőjén rosszul adott haza, amiből szintén gól született.

A 3. játéknap eredményei:

Schalke–Ferencváros 2-0

Basel–Hearts 1-2

A csoport állása

1. Schalke 3 2 1 - 4-1 7

2. Feyenoord 2 1 1 - 4-1 4

3. Hearts 3 1 - 2 2-5 3

4. Basel 2 - 1 1 2-3 1

5. Ferencváros 2 - 1 1 1-3 1

A hátralévő mérkőzések

December 1.

Ferencváros–Basel

Feyenoord–Schalke

December 16.

Hearts–Ferencváros

Basel–Feyenoord

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!