Hírek

2004.11.08. 02:09

Politikusok – Magánügyek

BAMA

Szitka Péter esténként kislányával gyurmázik
A napokban lesz hároméves Szitka Péter szocialista országgyűlési képviselő Orsolya nevű lánya. „Gyermekemnek nagyon jó a kézügyessége, ezért döntöttem úgy, hogy egy gyurmakészlettel lepem meg a szülinapján. Esténként pedig, ha időm engedi, közösen fogunk figurázgatni” – meséli a politikus. Szitka Orsolya egyébként a lovakért is rajong. Folyton azért nyúzza az apját, hogy vigye őt pónilovagolni egy Kazincbarcika melletti tanyára.

Simicskó István kedveli Besenyő Pista bácsit
Aki képes kihagyni egy jó poént, arra nem szabad komoly feladatokat bízni – vallja Simicskó István fideszes országgyűlési képviselő. „Nagyon kedvelem az abszurd humort. A politikai ütközések közepette jólesik egy picit viccelődni. Még kiélezett helyzetekben is szüksége van arra az embernek, hogy megőrizze a humorérzékét” – vallja az ellenzéki politikus. Kedvenc figurája a mindig kötekedő, nagyokos Besenyő Pista bácsi.

Vajnai Attila önkéntes vállalása a porzsák ürítése
A Munkáspárt alelnöke, Vajnai Attila, hogy meglegyen a családi béke, néha átvállalja feleségétől a mosogatást. „Nem ez a kedvenc házimunkám, de néha nekem is segítenem kell az otthoni feladatokban. A porzsákot azonban mindig én viszem a szemétbe takarítás után” – meséli lapunknak. A politikus családja a természetet kedveli, a szabad hétvégéken gyakran indulnak kerékpártúrára a budai bicikliutakon.

Lamperth sült kacsája mindig verhetetlen

Többnyire csak hét végén kényezteti saját főztjével a családját Lamperth Mónika belügyminiszter. Az elfoglalt politikus gyermekei a ropogos sült kacsára esküsznek, amelyhez párolt lila káposztát és tört krumplit kínál a ház asszonya. Az igazi somogyi kacsasült titka mindenekelőtt a párolásban és a sajátos fűszerezésben rejlik. No és abban, hogy a szárnyas bőrét időnként mézes vízzel kell megkenegetni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!